
Αλήθειες θέλει ο λαός και όχι… τροπολογίες
• Αν δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα οι πολιτικοί μας, ας δώσουν στη δημοσιότητα τα ονόματα των συγγενών τους που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια. Το γνωμικό αυτό, το οποίο προσπάθησαν να εφαρμόσουν όλοι οι μέχρι σήμερα κυβερνώντες, η τωρινή κυβέρνηση φαίνεται ότι το έχει… ξεχάσει και φέρνει απροκάλυπτα τροπολογίες στη Βουλή, σε… νυχτερινές συνεδριάσεις, για να τακτοποιήσει υποθέσεις οι οποίες ενδεχομένως αφορούν δικούς της ανθρώπους.
Η πιο πρόσφατη, εκείνη των τελευταίων ημερών, με την οποία άλλαξε τον νόμο ο οποίος προέβλεπε ότι οι συγγενείς υπουργών, κυβερνητικών στελεχών, ανωτάτων δικαστικών και άλλων υψηλόβαθμων ταγών της Πολιτείας δεν μπορούν να συμμετέχουν σε εταιρείες του εξωτερικού, ούτε να επενδύουν σε ξένες εταιρείες, και κατήργησε τις απαγορεύσεις.
Βαρύτερα φορολογούμενοι από όλες τις χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ οι έλληνες εργαζόμενοι
Που σημαίνει ότι οι συγγενείς πολιτικών κ.λπ. θα μπορούν μια χαρά να έχουν εταιρείες στο εξωτερικό και να επενδύουν σε άλλες, ανενόχλητοι και με τη… βούλα του νόμου.
Αν ζούσαμε σε μια κοινωνία αγγέλων, αν δεν είχαμε στο παρελθόν μια πλειάδα υπουργών που μπήκαν στη φυλακή επειδή είχαν πάρει μίζες ή είχαν χρηματιστεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο, θα λέγαμε ότι ορθώς άλλαξε ο νόμος, αφού δεν είναι δυνατόν, αν υπάρχει ένας πολιτικός σε μια οικογένεια, όλα τα μέλη της να μην μπορούν να δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στο εξωτερικό.
Επειδή, όμως, η χώρα μας είναι… πρωταθλήτρια στη διαφθορά και επειδή υπάρχουν τα… αμαρτωλά προηγούμενα, η τροπολογία που ανέτρεψε την υπάρχουσα κατάσταση στο συγκεκριμένο θέμα δικαιολογημένα θεωρείται ύποπτη. Κυρίως γιατί, ενδεχομένως, αφορά οικογένειες κορυφαίων πολιτικών, που μεσουρανούν σήμερα στο πολιτικό στερέωμα.
Προς Θεού, δεν λέμε ότι οι πολιτικοί μας ενδεχομένως να είναι διεφθαρμένοι, ούτε φυσικά το πιστεύουμε. Όμως, από τη στιγμή που ο κόσμος είναι έτοιμος να κρίνει και να κατακρίνει, όταν τόσα λέγονται και ακούγονται και τόσα δυσάρεστα έχουν συμβεί στο παρελθόν, μήπως τέτοιες τροπολογίες είναι ύποπτες και τροφοδοτούν τη φαντασία του κόσμου;
Γιατί, σε τελευταία ανάλυση, η κατάργηση τόσο σημαντικών νόμων, που διασφαλίζουν τη διαφάνεια και την ακεραιότητα κυβερνητικών στελεχών, δεν προκαλεί τις καλύτερες των εντυπώσεων.
Γιατί, λοιπόν, έκανε αυτήν την αλλαγή ή κυβέρνηση; Τι θέλει να πετύχει; Σε τι αποσκοπούν οι αλλαγές; Ποιοι συγγενείς υπουργών δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό και θέλουν να βγουν από την αφάνεια, να νομιμοποιηθούν, να κινούνται επίσημα επιχειρηματικά στο εξωτερικό, χωρίς να… κρύβονται;
Αν η κυβέρνηση πιστεύει ότι δεν έχει να κρύψει τίποτα, ας δώσει κατάλογο με τους συγγενείς πολιτικών που συμμετέχουν σε εταιρείες του εξωτερικού ή τις έχουν εξαγοράσει.
Για να καταλάβουν όλοι για ποιους έγινε το ρουσφέτι. Και αν άξιζε τον κόπο…
Γιατί αν δεν υπάρξουν εξηγήσεις, με στοιχεία, όχι… φιλολογικές, δεν θα καταλάβει ποτέ ο κόσμος τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης.
Και με το δίκιο του θα σκέφτεται διάφορα. Σίγουρα, όχι κολακευτικά για τους κυβερνώντες…

ΤΟ ΠΑΡΟΝ