Απίθανος και πρωταθλητής Ευρώπης ο Παπαστάμος

Απίθανος και πρωταθλητής Ευρώπης ο Παπαστάμος

Σε μια ιστορική κούρσα ο απίθανος και τρομερός Απόστολος Παπασταμος, στον τελικό στα 400μ μικτή ατομική στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Βελιγράδι, αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ (0 ίδιος το μακρινό 2019 είχε σημειώσει 4:11.93 το παγκόσμιο της Βουδαπέστης) και πήρε ταυτόχγρονα το πολυπόθητο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι (4:12.50 το όριο).

Όπως αναφέρει η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, “το ήθελε πολύ, το κυνήγησε πολύ, το άξιζε, δικό του. Στη τελευταία ευκαιρία που είχε καθώς στις 23/6 κλείνει η προθεσμία. Πλέον, δεν τη χρειάζεται…

Από το ξεκίνημα μπήκε να κάνει τη κούρσα της ζωής του. Και την έκανε. Οι Ούγγροι Χόλο και Μπόζορι μετά τα 150 μέτρα τον έχασαν. Ούτε τα…πόδια του δεν αισθάνονταν, ο Παπαστάμος δεν κολυμπούσε αλλά…πετούσε. Τρομερός στο ύπτιο και τη πεταλούδα, απολαυστικός στο ελεύθερο, όλη η προσπάθειά του μοναδική.

Ο Δανιήλ Γιουρτζίδης έδωσε και αυτός τον καλύτερο εαυτό του και τερμάτισε στην 4η θέση με ατομικό ρεκόρ, 4:16.64.”

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΘΕΙ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 18/6 ΣΤΙΣ 17:15 ΜΕ ΤΗ ΠΤΗΣΗ Α3977 ΑΠΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.

Πηγή: Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής ΝταβέλοςΣχολιάστε εδώ