Τι τρέχει με τον Νίκο Σίμο

Αναφέρθηκε στις πιέσεις που δέχθηκε τόσο για την επαναφορά της Έλλης Στάη στο δελτίο ειδήσεων όσο και για τον Γ. Μπράμο. «Ίσως την επόμενη βδομάδα να μπορέσετε να περάσετε το θέμα», είπε, και η φράση αυτή ερμηνεύτηκε ως ένδειξη εξόδου του από το Ραδιομέγαρο. Υπάρχει, μάλιστα, η πεποίθηση πως η «ανακοίνωση» αυτή δεν συνδέεται τόσο με τον Γ. Μπράμο όσο με την απόφασή του να αποχωρήσει λόγω των πιέσεων. Στις 10 Φεβρουαρίου η στήλη έγραφε πως «μπούχτισαν με τις παρεμβάσεις και τα ρουσφέτια στην ΕΡΤ», σημειώνοντας πως «παρά τις διαψεύσεις, το ενδεχόμενο δομικών αλλαγών στο ΔΣ της ΕΡΤ δεν θα πρέπει να αποκλείεται, όπως και οι ηχηρές αλλαγές».

Κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, ο Ν. Σίμος ζήτησε να αποχωρήσει η γραμματέας του συμβουλίου της ΕΡΤ και να μιλήσει απευθείας στα μέλη του. Εκεί αναφέρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στις πιέσεις και των τριών κομμάτων προκειμένου να επιστρέψει άμεσα η Έλλη Στάη στο δελτίο ειδήσεων αλλά και στο τηλεφώνημα που δέχθηκε από πολιτικό αρχηγό για να λυθεί το θέμα του Γ. Μπράμου! Έκανε ακόμη λόγο για μια «παρέα» προσώπων που έχει τον έλεγχο της ΕΡΤ ανεξαρτήτως κυβερνήσεων και διοικήσεων, κατονομάζοντας και πρόσωπα… Επίσης, μίλησε για τις νέες απαιτήσεις του υπουργείου Οικονομικών, που δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στην ΕΡΤ.

«Προϋπολογισμός» εκτός πραγματικότητας από το υπουργείο Οικονομικών

Στον… «προϋπολογισμό» που συνέταξε το υπουργείο Οικονομικών για την ΕΡΤ ζητείται να υποχωρήσει ο κύκλος εργασιών στα 205 εκατ. ευρώ και ταυτόχρονα να παρουσιάσει κέρδη προ φόρων 40 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν θα μπουν στα ταμεία της, αλλά θα πάνε στον κρατικό κορβανά. Επιπροσθέτως, θα πρέπει η ΕΡΤ, δηλαδή τα νοικοκυριά, να συνεχίσει να επιδοτεί τη λειτουργία των φωτοβολταϊκών του ΛΑΓΗΕ!

Η σχεδιαζόμενη συρρίκνωση της κρατικής τηλεόρασης ήταν και ένας από τους λόγους της έκρηξης του Ν. Σίμου, ο οποίος διαβλέπει πως η ΕΡΤ δεν θα είναι σε θέση να παράγει πρόγραμμα. Στη λογική αυτή, «πάγωσε» και τη συμφωνία για τη Formula 1, ύψους 2,8 εκατ. ευρώ, από τα οποία η ΕΡΤ θα έβαζε 250.000 ευρώ σε μετρητά και τα υπόλοιπα 2,6 εκατ. σε διαφημιστικό χρόνο. Η απαίτηση για κέρδη προ φόρων ύψους 40 εκατ. ευρώ απλώς δεν προκύπτει πως μπορεί να ικανοποιηθεί, με δεδομένο πως η μισθοδοσία ανέρχεται σε 84 εκατ. ευρώ. Είναι απαραίτητο να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη ενέργεια του υπουργείου, να καθορίζει την οικονομική πολιτική της εταιρείας, είναι μεν νόμιμη (την εισηγήθηκε ο Γ. Παπακωνσταντίνου), αλλά δεν είναι ηθική, αφού η ΕΡΤ δεν εισπράττει χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αντιθέτως, η ΕΡΤ την περίοδο 2010-2011 παρουσίασε δύο φορές συνεχόμενο πλεόνασμα 57 εκατ. ευρώ, εισφέροντας 83 εκατ. ευρώ σε φόρους και εισφορές στα Ταμεία. Με την προτεινόμενη πολιτική (άραγε από ποιους;) η ΕΡΤ οδεύει προς συρρίκνωση…

***

• Η καραμπόλα στο ΔΣ της ΕΡΤ είχε κι άλλες επιπτώσεις. Παρέμεινε στη θέση του γενικού διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών ο Πέτρος Μάης, αφού απορρίφθηκε η περίπτωση του Λουίζο Μπέλα Φέμινα. Στο Ραδιομέγαρο υπήρχε η σκέψη για αντικατάσταση του Δημήτρη Σαραβάκου, πρώην νομάρχη Αργολίδας και νυν γενικού διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών. Ο προκάτοχός του, Κωνσταντίνος Τσακίρης, ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Νίκο Μιχαλίτση, ορίστηκε σε θέση ΠΕΘ.


Σχολιάστε εδώ