«Μαχαίρι» στις ψηφιακές επενδύσεις
Από το αρχικό κονδύλι των 10 εκατ. ευρώ που προϋπολογιζόταν για το 2013 έγινε μείωση κατά 50%, αλλά τώρα ζητείται και νέο «κούρεμα». Αποτέλεσμα θα είναι η αδυναμία της ΕΡΤ να προχωρήσει την ψηφιακή μετάβαση.
Στο μεταξύ, η κρατική τηλεόραση εγκαλείται ότι δεν επιτελεί τον ρόλο της ως δημόσια τηλεόραση, που υποχρεούται να εκπέμπει τηλεοπτικό σήμα και στο τελευταίο χωριό της χώρας. Η επίγεια ψηφιακή μετάβαση έχει κολλήσει με ευθύνη της συγκυβέρνησης, ενώ ο ιδιωτικός πάροχος δικτύου Digea λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν προχωράει την ψηφιακή μετάβαση, με επιχείρημα πως αναμένει το χρονοδιάγραμμα από το αρμόδιο υπουργείο.
Το ψηφιακό μπάχαλο εξελίσσεται για τη χώρα σε γόρδιο δεσμό, εκθέτοντας την Ελλάδα και την κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι χαρακτηριστικό πως από το 2008 που αποφασίστηκε η προσωρινή ψηφιακή εκπομπή σε μόλις 28 κέντρα εκπομπής στη χώρα, η Digea και η ΕΡΤ, που ακολουθεί, εκπέμπουν ψηφιακά στα 10 από αυτά. Στον αντίποδα των δύο αυτών παρόχων δικτύου, η Nova, υλοποιώντας άμεσα ένα οικονομικό πρόγραμμα μετατροπής των αναλογικών πομπών σε ψηφιακούς, με κόστος μόλις 2,5 εκατ. ευρώ, κάλυψε ψηφιακά και τα 28 σημεία εκπομπής σε όλη τη χώρα μέσα σε έναν χρόνο.