
Τσικνοπέμπτη: Οδηγίες για ασφαλές ψήσιμο στην ψησταριά
Η Τσικνοπέμπτη γιορτάζεται την Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας των Αποκριών, της λεγόμενης Κρεατινής. Η ημέρα συνοδεύεται από παραδοσιακές παρασκευές κρεάτων στις ψησταριές, καθώς η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι ημέρες νηστείας.
Για να απολαύσουμε την Τσικνοπέμπτη με ασφάλεια ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες του ΕΦΕΤ:
♦ Αποψύχουμε καλά τα κατεψυγμένα τρόφιμα πριν τα ψήσουμε
♦ Βεβαιωνόμαστε ότι το φαγητό είναι καλοψημένο
♦ Γυρίζουμε το τρόφιμο συχνά για να ψηθεί ομοιόμορφα
♦ Βεβαιωνόμαστε ότι το κρέας έχει ψηθεί στο εσωτερικό του
♦ Καμένο δεν σημαίνει καλοψημένο
♦ Ακόμη κι αν το κρέας είναι καμένο εξωτερικά, μπορεί να μην είναι καλά ψημένο από μέσα.
♦ Γι’ αυτό ψήνουμε, πάντα, ομοιόμορφα, σε σταθερή θερμοκρασία.
Μπορείτε πάντα να επικοινωνείτε με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, υποβάλλοντας ερωτήματα, αναφορές ή καταγγελίες, στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας:
On line φόρμα υποβολής καταγγελίας: https://eeke.gr/epikinonia/kataggelies/
e-mail: [email protected]
Τel :210-8817730
- Πλεονάσματα, υπερπλεονάσματα και επιδόματα: Με μία λέξη, φτωχοποίηση – Του Ν. Στραβελάκη
- Προφήτης Ιερεμίας
- Εργατική Πρωτομαγιά: Γενική Απεργία – Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
- Ετοιμάζουν αυξήσεις και στο νερό με τον… μπαμπούλα της λειψυδρίας
- “Η Γη της Ελιάς” Επεισόδιο 134 – 4ος κύκλος: Ο Μάνος πουλήσει το μερίδιό του από τον συνεταιρισμό;
- Παραμύθι το επίδομα των 250 ευρώ σε χιλιάδες συνταξιούχους-Αποκάλυψη της ΕΝΥΠΕΚ
- Μετακίνηση στον ΑΝΤ1
- Το “Prime Time” στον Έβρο
- Επιστροφή Κοκλώνη;
- Επιδότηση 6,8 εκατ. ευρώ για τον τρίτο κύκλο της «Τεχεράνης»