
Συζήτηση με θέμα: «Το 1821 και ο φαναριώτικος ελληνισμός»
Οι εκδόσεις Πρώτη Ύλη και η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού με αφορμή την εθνική μας επέτειο και το επίκαιρο συγγραφικό έργο του καθ. Νεοελληνικών Σπουδών Παν. Βουκουρεστίου, Τudor Dinu, σας προσκαλούν σε μία συζήτηση με θέμα: «Το 1821 και ο φαναριώτικος ελληνισμός», την Πέμπτη 20 Μαρτίου στις 19:00, Τριπόδων 28, Πλάκα.
Με το συνολικό του έργο ο καθ. Tudor Dinu έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό τόσο της ρουμανικής, όσο και της ελληνικής ιστοριογραφίας με θέμα την δραστηριότητα, τον πολιτισμό και την συμβολή των Φαναριωτών στην έναρξη της ελληνικής επανάστασης του 1821.
Μέσα από τρεις μνημειώδεις εκδόσεις ο καθηγητής Dinu ζωντανεύει μία ολόκληρη εποχή και τους πρωταγωνιστές της, παρουσιάζοντας χωρίς πάθη ή εθνικιστικές σκοπιμότητες την ελληνική παρουσία στις Ηγεμονίες. Φθάνοντας στα χρόνια της επανάστασης, μας προσφέρει μια παγκοσμίως πρώτη μονογραφία αφιερωμένη στη έναρξη των εχθροπραξιών του 1821 στη Μολδαβία και τη Βλαχία και επισημαίνοντας τα με οδυνηρές συνέπειες αντικρουόμενα συμφέροντα των εμπόλεμων πλευρών.
Συμμετέχουν οι:
Γιάννης Καρράς, Αναπλ. Καθηγητής Τμ. Βαλκανικών Σπουδών ΠΑΜΑΚ
Κώστας Σταματόπουλος, Δρ Βυζαντινής Ιστορίας Παν. Σορβόννης & Αρχαιολόγος, Aντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος & Πολιτισμού
Και ο συγγραφέας του βιβλίου, Tudor Dinu, Καθ. Νεοελληνικών Σπουδών Παν. Βουκουρεστίου
Συντονίζει η Ελεονώρα Ορφανίδου, Δημοσιογράφος Ραδιοφώνου Αθήνα 9,84
- Ο 69ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision στην ΕΡΤ
- Κ. Τσουκαλάς: Αν επιβεβαιωθούν οι ενδείξεις για κακουργηματικές ευθύνες, η πρόταση μας θα αφορά κακούργημα
- Ασκήσεις επί χάρτου από τον Αλ. Τσίπρα
- “Λεφτόδεντρο” στο “Big Brother”!
- Το MEGA News διαθέσιμο στην COSMOTE TV
- Menta Live με τον Μπάμπη Στόκα
- Ο Μάιος του 2025 στον ΑΝΤ1+
- Ο Θέμης Γεωργαντάς υποδέχεται την Άντζελα Δημητρίου, στο «After Dark» _Κυριακή τα μεσάνυχτα
- Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος εξελέγη ο Κωστής Χατζηδάκης
- Όμιλος ΔΕΗ: Μέλος του ευρωπαϊκού φορέα DIGITALEUROPE