Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας ώστε να επικαιροποιηθεί το νομικό πλαίσιο του 2014 και ο τομέας των logistics να προσαρμοστεί στις σύγχρονες απαιτήσεις των διεθνών αγορών. Δεδομένης της γεωγραφικής θέσης της Ελλάδας, οι επενδύσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα μπορούν να μετατρέψουν τη χώρα μας σε διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο μεταξύ Ανατολής και Δύσης, Βορρά και Νότου.
Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα έξι νέα υπερσύγχρονα κέντρα logistics που βρίσκονται υπό ανάπτυξη-5 στην Αττική (Θριάσιο 1, Θριάσιο 2, Φυλή, Ελευσίνα, ΙΚΕΑ)- και 1 στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, στο πρώην Στρατόπεδο Γκόνου. Πέραν των κύριων εργασιών, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις συνοδευτικές υποδομές και τις κυκλοφοριακές μελέτες, ούτως ώστε να αποσυμφορηθεί η κίνηση και να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις.
Συζητήθηκε εκτενώς η ψηφιοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας και η ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών που θα δίνουν τη δυνατότητα όλα τα έγγραφα για τη μεταφορά εμπορευμάτων να “ανεβαίνουν” σε ευρωπαϊκές πλατφόρμες και να υπάρχει συνδεσιμότητα και γρήγορη διεκπεραίωση όλων των σχετικών διαδικασιών.
Συναφές είναι και το θέμα της ανανέωσης του στόλου των φορτηγών, στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης για μία βιώσιμη και ανθεκτική ανάπτυξη, αλλά και της ενίσχυσης των λιμενικών και οδικών υποδομών για τη διασύνδεση της χώρας μας με τις κύριες ευρωπαϊκές αρτηρίες.
- Η Τουρκία δημοσιοποίησε τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό στο σχέδιο της Γαλάζιας πατρίδας…
- «Η Γη της Ελιάς» Επεισόδιο 170 – 4ος κύκλος: Η Άννα, χτυπημένη και τρομοκρατημένη θα κάνει μήνυση;
- Στο Ευρωκοινοβούλιο έφερε ο Γ. Μανιάτης το θέμα της Ιεράς Μονής του Σινά
- Mad VMA 2025 από τηv ΔΕΗ… Το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός είναι εδώ! (φωτό – βίντεο)
- Η νέα φάση των σινοαμερικανικών σχέσεων και η Ευρώπη
- Π. Μαρινάκης: Σχεδιάζουμε να δώσουμε άδειες σε TV και ραδιόφωνο
- Νέα οικογένεια λαχνών ΣΚΡΑΤΣ «24 ΜΗΝΕΣ ΤΥΧΗ» – Κέρδη μέχρι και 50.000 ευρώ κάθε μήνα για 24 μήνες
- Το Ευρωμπάσκετ Γυναικών στην ΕΡΤ
- ΛΑΟΣ και Φ. Καμπούρης : Καταγγελία κατά Π. Μαρινάκη για Δημοκρατία FM
- Και επίσημα η United Media Sarl αποκτά ποσοστό 50% στον Alpha TV