
ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΤΑ ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΝΕΟΦΑΝΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΡΑΦΑΗΛ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ
Στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος στην πρόνοια Ναυπλίου πραγματοποιήθηκε η Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από τη Μυτιλήνη, Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024. Η παραμονή των λειψάνων θα είναι μέχρι την Κυριακή 16 Ιουνίου.
Τα Ιερά λείψανα των εν Λέσβω μαρτυρησάντων, της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου, μεταφέρθηκαν για προσκύνημα στην Αργολίδα. Η υποδοχή των Ιερών λειψάνων έγινε παρουσία κλήρου και λαού στην είσοδο της πόλης και με λιτανεία μεταφέρθηκαν στον Ιερό ναό και τέθηκαν προς προσκύνηση. Ο Άγιος Ραφαήλ, ο Άγιος Νικόλαος και η μικρή δώδεκα μόλις χρονών Ειρήνη μαρτύρησαν την ίδια μέρα με βασανιστικό θάνατο.
Η εκκλησία μας τους ονόμασε αγίους και νεομάρτυρες. Η Κάρα και το μεγαλύτερο μέρος των Λειψάνων του Αγίου Ραφαήλ βρίσκονται στην Ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ στην Θερμή Μυτιλήνης.