
Παρίσι 2024: Ο Ντουπλάντις βγάζει το καπέλο στον Καραλή
Ο Εμμανουήλ Καραλής έκανε τους Έλληνες υπερήφανους το βράδι της 5ης Ιουνίου με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στον τελικό του επί κοντώ, σε έναν αγώνα κατά τον οποίο ο Μόντο Ντουπλάντις κατέρριψε για ένατη φορά το παγκόσμιο ρεκόρ με άλμα στα 6.25.
Ο κορυφαίος Σουηδός επικοντιστής παραδέχτηκε στη συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών, ότι ο Εμμανουήλ Καραλής και ο δεύτερος του τελικού, Σαμ Κέντρικς, τον έχουν βοηθήσει να φτάσει στο επίπεδο που βρίσκεται σήμερα. Συγκεκριμένα ο ΣΕΓΑΣ αναφέρει πως ο Εμ. Καραλής είπε:
«Είναι υπέροχο που είμαι σε αυτό το επίπεδο και είναι μαζί μου ο Εμμανουήλ, γιατί αισθάνομαι ότι έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στα πρώτα μου χρόνια στο διεθνές προσκήνιο. Πιέζαμε συνεχώς ο ένας τον άλλον να πηδήξουμε ψηλότερα και πολλές φορές ήταν καλύτερος από μένα. Ο δε Σαμ Κέντρικς με έχει υποχρεώσει στις περισσότερες ήττες στην καριέρα μου.
Αυτοί οι δύο αθλητές με βοήθησαν να πετύχω διακρίσεις σαν τη σημερινή και τους ευγνωμονώ γι’ αυτό».
Μια αναδρομή στη σχέση του με τον Ντουπλάντις έκανε και ο Εμμανουήλ Καραλής:
«Αγωνιζόμαστε μαζί από τότε που είμασταν 14-15 χρονών, ενώ τον Σαμ τον παρακολουθώ περισσότερα χρόνια. Είναι υπέροχο όλο αυτό. Είμαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αγωνίζομαι με την καρδιά μου και το ζω όλο αυτό με καλούς φίλους δίπλα μου. Νιώθω ευτυχισμένος και ευλογημένος που μπορώ να κάνω τη χώρα μου υπερήφανη. Απίστευτη μέρα για μένα».
Φωτό: Εμμανουήλ Καραλής και Μόντο Ντουπλάντις. (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
- Με το… δεξί μπήκε το 2025 στον τουρισμό
- «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;»: Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου έδωσε τα 100.000€ και έσπασε το κοντέρ της τηλεθέασης!
- Κ. Νοτοπούλου: Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει την απουσία στεγαστικής πολιτικής
- Κατέθεσε προσφορά η ΕΡΤ για το Mundial 2026
- Έγκριση και από τη Βουλή για τον Γιάννη Παπαδόπουλο στη θέση του Προέδρου της ΕΡΤ
- Επαφές Μητσοτάκη στο περιθώριο του συνεδρίου του ΕΛΚ με τον Σουηδό Ulf Kristersson – Όσα συζητήθηκαν
- Νίκος Χαρδαλιάς: «Η αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος της Αττικής απαιτεί Μητροπολιτική προσέγγιση»
- Θ. Φωτίου στη Βουλή: Στρεβλό, ασυντόνιστο, παρωχημένης αντίληψης και αμιγώς επικοινωνιακού σκοπού το πιλοτικό πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης για την πρώιμη παρέμβαση σε παιδιά 0-6 ετών
- UEFA Europa & Conference League: Η ημιτελική φάση ξεκινά στην COSMOTE TV
- Το Media and Democracy Summit επιστρέφει στις 5-6 Μαΐου στο Πανεπιστήμιο του Delaware