
Παγκόσμια Διάκριση για την Intracom Telecom στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης
Δελτίο Τύπου
Παγκόσμια Διάκριση για την Intracom Telecom στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης
Αθήνα- Ελλάδα, 08 Οκτωβρίου 2024 – Η Intracom Telecom, διεθνής κατασκευαστής τεχνολογικών συστημάτων & λύσεων, διακρίθηκε με το Βραβείο «Αριστεία Τεχνητής Νοημοσύνης (AI Excellence)» στα 2024 WITSA Global Innovation & Tech Excellence Awards, στο Παγκόσμιο Συνέδριο Πληροφορικής (WCIT 2024), που πραγματοποιήθηκε στο Γερεβάν της Αρμενίας.
Αυτή η παγκόσμια αναγνώριση αναδεικνύει, τόσο το ρόλο της Intracom Telecom, όσο και της πλατφόρμας NFV Resource Intelligence (NFV-RI™), στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI). Η εν λόγω λύση χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνολογίες AI για τη βελτιστοποίηση της ενεργειακής αποδοτικότητας στα δίκτυα 5G. Καθώς οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών αντιμετωπίζουν προκλήσεις που σχετίζονται με την αστάθεια των τιμών της ενέργειας και τους στόχους βιωσιμότητας, η σουίτα NFV-RI™ επιδεικνύει αξιοσημείωτη απόδοση, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση ενέργειας έως και 45% σε τηλεπικοινωνιακά δίκτυα 5η γενιάς (5G) και μείωση κατά 30% των ενεργών διακομιστών σε κέντρα δεδομένων (Data Centers).
Ο κ. Χρήστος Ρίζος, Chief Technology Officer λύσεων ICT & λογισμικού της Intracom Telecom, δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή που ο ΣΕΠΕ μας επέλεξε να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα στην κατηγορία της Τεχνητής Νοημοσύνης. Αυτή η διεθνής διάκριση επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας στην καινοτομία και τη βιωσιμότητα, καθώς τόσο οι λύσεις μας, όσο και η τεχνογνωσία μας στον συγκεκριμένο τομέα μπορούν να συμβάλουν αποτελεσματικά στην αναβάθμιση των υποδομών και υπηρεσιών AI της χώρας. Ιδιαίτερη αναγνώριση απονέμεται στην εξαιρετική ομάδα πίσω από αυτή την προσπάθεια. Η αφοσίωση και η τεχνογνωσία τους ήταν ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη μιας λύσης που ξεχωρίζει στην παγκόσμια σκηνή».
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ για την περίοδο 16 έως 20 Ιουνίου
- Επένδυση 1 δισ. ευρώ στην Ισπανία από το Netflix
- Ανανεώνεται το www.skai.gr
- Απλήρωτοι οι μεν, συνεδριάζουν οι δε!
- Καθυστερήσεις για «Το σόι μου»
- Μαζί ΑΝΤ1+ και DAZN!
- Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης απηύθυνε έκκληση προς κάθε κατεύθυνση να σταματήσει ο πόλεμος και το αιματοκύλισμα στη Μέση Ανατολή
- Αλ. Μητρόπουλος στο “Π”: Οι έλληνες συνταξιούχοι, οι γηραιότεροι στην Ευρώπη!
- Ν. Τόσκας στο “Π”: Ανάγκη για νέα ευρωπαϊκή πολιτική
- Σάκης Αρναούτογλου από το Αιγίνιο: Η Περιφέρεια αξίζει προοπτική δεν είναι «δεύτερη ταχύτητα»