
Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι συνεχίζει να προκαλεί… Επανέλαβε ότι θα αποκαλεί τη χώρα του «Μακεδονία»
Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι θα αποκαλεί τη χώρα του «Μακεδονία», επικαλούμενος το «ανθρώπινο δικαίωμα» του.
«Αυτό συνιστά δικαίωμά μου στην (ελεύθερη) έκφραση. Αυτό το έχω πει. Εκεί όπου είναι απαραίτητο να τηρούνται το Σύνταγμα και οι νόμοι εγώ πρέπει να τα τηρώ. Εάν αυτό μού αρέσει ή όχι αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Εάν μού αρέσει ή όχι αυτό μπορώ να το λέω κάπου αλλού. Έως ότου ασκώ αυτό το αξίωμα, εκεί όπου πρέπει να τηρούνται το Σύνταγμα και ο νόμος (…) Έτσι έχουν τα πράγματα. Αλλά, το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασής μου, το δικαίωμα στην (ελεύθερη) ομιλία, αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα. Και, ναι, χρησιμοποιώ τον όρο Μακεδονία και θα χρησιμοποιώ τον όρο Μακεδονία, διότι αυτό αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμά μου και κανείς δεν μπορεί να μού το αφαιρέσει» ανέφερε ο Μίτσκοσκι σε συνέντευξή του σε podcast στα Σκόπια .
Ενώ αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι σημείωσε: «Εγώ ήμουν ένας από εκείνους τους πολιτικούς που πριν από πέντε χρόνια που είπε ότι αυτή αποτελεί πραγματικότητα, αλλά ότι είναι κακή, επιζήμια, ναι, αυτό θα πω εκ νέου».
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Ήρωας γίνεσαι όταν προλαμβάνεις!». Κοινωνικό μήνυμα της Περιφέρειας Κρήτης για την αντιπυρική περίοδο (ΣΠΟΤ)
- Λευτέρης Πανταζής: «Βασιλιάς» – Το νέο του album κυκλοφορεί! (video)
- Αλέκος Παναγούλης, ο ήρωας των ηρώων
- Το ελληνικό τζούντο φώναξε «παρών» στο Ευρωπαϊκό του Μαυροβουνίου με το ασημένιο μετάλλιο της Τελτσίδου στα -70 κιλά
- Σταύρος Καλαφάτης: «Τρεις εμβληματικές πρωτοβουλίες καθιστούν την Ελλάδα hub Έρευνας και Καινοτομίας»
- UEFA Europa & Conference League: Η ημιτελική φάση ξεκινά στην COSMOTE TV
- Το Media and Democracy Summit επιστρέφει στις 5-6 Μαΐου στο Πανεπιστήμιο του Delaware
- ΑΙΧΜΕΣ: Ευθύνες
- Δόση 2,2 εκατ. ευρώ στο ΑΠΕ
- «Κεραία»… επί 24 στην ΕΡΤ