
Ντ. Τραμπ: «Μερικές φορές πρέπει να παίρνεις το φάρμακό σου»
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ φάνηκε χθες Κυριακή να υποβαθμίζει τον πανικό στα διεθνή χρηματιστήρια εξαιτίας του καταιγισμού τελωνειακών δασμών που επέβαλε, παρομοιάζοντας την κατάσταση με το να παίρνει κανείς «φάρμακο», εν προκειμένω για να θεραπευτούν παθογένειες της αμερικανικής οικονομίας.
«Μερικές φορές πρέπει να παίρνεις το φάρμακό σου για να γίνεις καλά», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ την Κυριακλη σε δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους.
Την ώρα των δηλώσεων οι ηλεκτρονικές συναλλαγές “έπεφταν” θεαματικά!
Διαβεβαίωσε πως η πτώση των χρηματιστηρίων δεν ήταν κάτι που είχε σκοπό. «Όμως θέλω να λυθεί το ζήτημα του (εμπορικού) ελλείμματος που έχουμε με την Κίνα, με την Ευρωπαϊκή Ένωση και με άλλες χώρες», τόνισε.
«Δεν θέλω την πτώση» κανενός χρηματιστηρίου, «όμως μερικές φορές πρέπει να παίρνεις το φάρμακό σου για να γίνεις καλά», συμπλήρωσε, κατά τα φαινόμενα αναφερόμενος στην εξάρτηση της αμερικανικής οικονομίας από τις εισαγωγές.
«Ο μόνος τρόπος επίλυσης αυτού του προβλήματος είναι οι τελωνειακοί δασμοί», επανέλαβε.

«Θέλουν όλοι απεγνωσμένα να κλείσουμε συμφωνία»
Ο κ. Τραμπ αποκάλυψε πως το σαββατοκύριακο συζήτησε «με πολλούς Ευρωπαίους, Ασιάτες, όλο τον κόσμο».
«Θέλουν όλοι απεγνωσμένα να κλείσουμε συμφωνία», κόμπασε.
Ερωτηθείς για την πιθανότητα να διαπραγματευτεί συμφωνία ελεύθερου εμπορίου -με άλλα λόγια αδασμολόγητου- ανάμεσα στις ΗΠΑ και την ΕΕ, όπως υπέδειξε ο σύμβουλος και σύμμαχός του Ίλον Μασκ, ο πρόεδρος Τραμπ επανέλαβε πως κατά την άποψή του «η Ευρώπη έκανε περιουσία στην πλάτη μας και μας μεταχειρίστηκε πολύ άσχημα».
«Θέλουν να συζητήσουμε αλλά δεν θα γίνει συζήτηση καθώς δεν μας δίνουν πολλά χρήματα σε ετήσια βάση» αγοράζοντας αμερικανικά προϊόντα, διεμήνυσε.
Mε πληροφορίες απο το ΑΠΕ-ΜΠΕ
- “Η Γη της Ελιάς” Επεισόδιο 140 – 4ος κύκλος: Ποια είναι η πληροφορία που δίνει ο Μιχάλης στον αστυνόμο Ευθυμίου; Θα γλιτώσει ο Στάθης;
- Aναδίπλωση Τραμπ στους δασμούς στην Κίνα: «Το 80% φαίνεται σωστό»
- Λουκέτο σε 5 πρατήρια καυσίμων και άλλα 5 στο μικροσκόπιο – Διακοπή τροφοδοσίας για 24 πρατήρια
- ΕΚΚΟΜΕΔ: Προεγκρίσεις και εγκρίσεις χρηματοδότησης συνολικού ύψους 1.700.464,10€ για 24 κινηματογραφικά σχέδια
- Ελλάδα: Η Ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης σε κρίση
- Δήλωση on camera του βουλευτή Ηρακλείου και Τομεάρχη Οικονομικών και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Χάρη Μαμουλάκη, για την ωμή παρέμβαση Μητσοτάκη στα εσωτερικά της Εκκλησίας της Κρήτης (video)
- ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2,0% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Απρίλιο
- Στηρίζει με 30 εκατ. ευρώ το Open ο Σαββίδης
- Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στην Cosmote TV
- Η πορεία προς τον Εθνικό Διχασμό, η Κίνα και η Βουλγαρία του 19ου αιώνα και το Κυπριακό στην «Ιστορία Εικονογραφημένη» Μαΐου