
Μια ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία στο Αργοστόλι: Το «Άξιον Εστί» μάγεψε το κοινό (βίντεο)
Μια μαγική μουσική βραδιά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν εκατοντάδες θεατές που κατέκλυσαν το Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος» το βράδυ της Δευτέρας, 12 Μαΐου.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, παρουσιάστηκε το μνημειώδες έργο Άξιον Εστί, σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη και μουσική του Θεοδωράκη. Νωρίτερα, σε ειδική εκδήλωση είχαν γίνει τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μίκη Θεοδωράκη στην οδό Ριζοσπατών.
Η Μικτή Χορωδία και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, υπό τη μουσική διεύθυνση του διακεκριμένου μαέστρου και Διευθυντή της Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Αγαθάγγελου Γεωργακάτου, απέδωσαν με συγκλονιστικό τρόπο τη βαθιά πνευματική και εθνική διάσταση του έργου.
Συμμετείχαν ο διεθνούς φήμης βαρύτονος Διονύσης Σούρμπης, ο λαϊκός ερμηνευτής Μπάμπης Βελισσάριος και ο ηθοποιός Αλμπέρτο Φάις, ως αφηγητής.
Η ερμηνεία του έργου υπήρξε καθηλωτική, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης και ενθουσιώδη χειροκροτήματα από το κοινό. Το έργο του Μίκη Θεοδωράκη παραμένει διαχρονικό και ζωντανό, σύμβολο μνήμης, ταυτότητας και πολιτισμού. Και εκείνο το βράδυ, στο γεμάτο θέατρο «Κέφαλος», μας υπενθύμισε γιατί ο Θεοδωράκης δεν είναι απλώς ένας μεγάλος συνθέτης — είναι κομμάτι της ψυχής μας.
Tο βίντεο και το φωτορεπορτάζ για το eKefalonia.gr είναι του Ορφέα Γεωργάκη.
Πηγή: ekefalonia.gr
- ΟΦΗ-Ολυμπιακός: Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson κάνει «σέντρα» στην COSMOTE TV
- Επιστρέφει στο “Big Brother” η η Αργυρώ Κατσιγαράκη
- Έρευνα του Athletiko για το προφίλ του Έλληνα φιλάθλου
- Έρευνα του Solomon για τα ΜΜΕ του Κ. Βελόπουλου
- «Vanessa Vinson Vibes»: Ένα ντοκιμαντέρ με συμπαραγωγή της ΕΡΤ σε Α’ Προβολή στην ΕΡΤ3
- Χοσέ Μουχίκα, ο «φτωχότερος πρόεδρος του κόσμου» έφυγε απο τη ζωή
- ΠΟΣΠΕΡΤ: Καταγγέλουμε το Open για την απόλυση εργαζόμενης
- Άδωνις Γεωργιάδης: Η αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης είναι εξ ορισμού αναπόφευκτη
- ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Το ΚΚΕ θα πάει την υπόθεση του εγκλήματος των Τεμπών μέχρι τέλους, για την πραγματική δικαίωση (VIDEO)
- Στοπ και πάλι από Τσακαλώτο