
Η Οleve στο Μουσείο Γουλανδρή: Γευσιγνωσία ελαιόλαδου με τον chef Αριστοτέλη Μέγκουλα στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή
Αντλώντας έμπνευση από το έργο του Vincent van Gogh «Η συγκομιδή της ελιάς» που εκτίθεται στον πρώτο όροφο της μόνιμης Συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, την Τετάρτη 19 Μαρτίου στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί μια ξεχωριστή δράση γευσιγνωσίας ελαιόλαδου μέσα από την ιδιαίτερη ματιά του chef Αριστοτέλη Μέγκουλα, στο Café-Restaurant του Ιδρύματος.
«Οι ελιές είναι πάρα πολύ χαρακτηριστικές, κι αυτό ακριβώς αγωνίζομαι να πετύχω. Μιλώ για ένα ασημί πότε γαλάζιο, πότε πρασινωπό, μπρούντζινο, ασπριδερό σε έδαφος κίτρινο, ροζέ, βιολετί ή πορτοκαλί, μέχρι το θαμπό κόκκινο της ώχρας. Αλλά πολύ δύσκολο, πολύ δύσκολο. Μου ταιριάζει πάντως, και με γοητεύει να δουλεύω μες στο χρυσαφί ή το ασημί», γράφει ο Van Gogh στον αδελφό του τον Απρίλιο του 1889 και κλείνει «Η ελιά είναι άλλο πράγμα, είναι Delacroix, αν θέλουμε να τη συγκρίνουμε με κάτι».
Σε αυτή την ξεχωριστή δράση γευσιγνωσίας με τίτλο «Η ελιά είναι Delacroix», το βιολογικό και υψηλό σε πολυφαινόλες ελαιόλαδο της Οleve επελέγη και θα παρουσιαστεί στους συμμετέχοντες μέσα από ένα διαφορετικό πιάτο του chef που αναδεικνύει τη μοναδική γεύση του και τα ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του.
Οι είκοσι τυχεροί που θα δηλώσουν συμμετοχή στην εκδήλωση στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή, θα δοκιμάσουν το βραβευμένο Οleve. Ένα εκλεκτό ελαιόλαδο που παράγεται στο «Κτήμα Φάρος» και στο επισκέψιμο ελαιοτριβείο Sigri Olive Mill, που αποτελεί κέντρο προβολής του πολιτισμού της ελιάς και λειτουργεί με γνώμονα το σεβασμό στη φύση.
Στο τέλος κάθε συνάντησης, οι συμμετέχοντες θα πάρουν μαζί τους ένα δείγμα τόσο από το ελαιόλαδο της Οleve όσο και από έξτρα παρθένα ελαιόλαδα Ελλήνων παραγωγών που συμμετέχουν στη δράση ελαιογνωσίας, τη συνταγή του μήνα, καθώς και ένα ειδικά επιλεγμένο αναμνηστικό δώρο-έκπληξη, εμπνευσμένο από το έργο του Vincent van Gogh «Η συγκομιδή της ελιάς». Παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στην mailing list της εκδήλωσης, ώστε να λαμβάνουν κάθε μήνα τις νέες συνταγές του chef, συμπληρώνοντας έτσι ένα μοναδικό booklet συνταγών αφιερωμένο στο ελαιόλαδο.
Αριθμός συμμετοχών: Έως 20 άτομα | Κόστος συμμετοχής: 60€ | Κόστος συμμετοχής για B&E Members: 48€
Δηλώσεις συμμετοχής: Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή (Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα), T/ 210 72 52 895
Πληροφορίες: www.ol-eve.com, www.sigriolivemill.health
- Νίκος Χαρδαλιάς από τον Ασπρόπυργο: «Δεν μπορούμε να δεχτούμε πλέον γειτονιές χωρίς βασικές υποδομές. Στηρίζουμε τις γειτονιές και τους συμπολίτες μας, που στη ζωή τους δεν έχουν βρει τίποτα εύκολο»
- ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ – ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2026
- ΕΒΕΠ: Πολυεπίπεδες οι οικονομικές επιπτώσεις από την πολεμική ένταση στη Μέση Ανατολή
- Η Nova αναβαθμίζει το 5G δίκτυο κινητής προσφέροντας ταχύτητες έως 1 Gbps
- ΣΤΗΡΙΞΗ 10 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΑΥΤΙΑ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
- Επένδυση 1 δισ. ευρώ στην Ισπανία από το Netflix
- Η μεγάλη αντιπολεμική συναυλία σε απευθείας μετάδοση από τον «Αθήνα 984»
- Αύριο, στο ΕΣΡ, η εξ αναβολής ακρόαση ANT1, STAR, OPEN για τον απεχθή τρόπο προβολής του θανάτου του Τζωρτζ Μπάλντοκ
- ΑΙΧΜΕΣ: Τι συμβαίνει στο “ελληνικό Χόλιγουντ”;
- Επένδυση 1 δισ. ευρώ στην Ισπανία από το Netflix