
ΕΡΤ1: «ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό – Καλεσμένοι οι Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Γιάννης Βίτσας, Βάλια Βόλακα, Βύρων Τσουράπης, Λίτσα Τότσκα & Πέρης Μιχαηλίδης
ΕΡΤ1
«ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό
Καλεσμένοι οι Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Γιάννης Βίτσας, Βάλια Βόλακα, Βύρων Τσουράπης, Λίτσα Τότσκα & Πέρης Μιχαηλίδης
Από τη Δευτέρα 9 έως και τη Δευτέρα 16 Ιουνίου 2025
Δευτέρα 9 Ιουνίου 2025, στις 14:00
«Μαύρες σταφιδάτες ελιές Χαλκιδικής και νούμπουλο Κέρκυρας»
Καλεσμένος ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης
Τη Δευτέρα 9 Ιουνίου 2025, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται ο ηθοποιός, Κωνσταντίνος Ασπιώτης. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό μαγειρεύουν δύο λαχταριστές συνταγές, με μαύρες σταφιδάτες ελιές Χαλκιδικής και νούμπουλο Κέρκυρας. Ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης μάς μιλάει για τη σχέση του με το φαγητό, τη Θεσσαλονίκη, όπου μεγάλωσε, την αγάπη για την υποκριτική από πολύ μικρή ηλικία, για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, αλλά και πώς τον διαμόρφωσε η δουλειά του σερβιτόρου.
Τρίτη 10 Ιουνίου 2025, στις 14:00
«Γκόγκες Ναυπλίου, πράσινες ελιές Χαλκιδικής»
Καλεσμένος ο Γιάννης Βίτσας
Tην Τρίτη 10 Ιουνίου 2025, η «ΠΟΠ Μαγειρική» καλωσορίζει τον δημοσιογράφο, Γιάννη Βίτσα. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό ετοιμάζουν δύο μοναδικές συνταγές, η πρώτη με γκόγκες Ναυπλίου και η δεύτερη με πράσινες ελιές Χαλκιδικής.
Ο Γιάννης Βίτσας μάς μιλάει για την αγάπη του για τη δημοσιογραφία, τις αμέτρητες συνεντεύξεις που έχει πάρει και μας εξηγεί τι καθιστά μια συνέντευξη καλή. Ακόμη, αναφέρεται στα πρότυπα που έχει, καθώς και στην αγαπημένη του πόλη, το Μεσολόγγι, από το οποίο κατάγεται.
Τετάρτη 11 Ιουνίου 2025, στις 14:00
«Καβούρι Πιερίας, τουλουμοτύρι Πάρου»
Καλεσμένη η Βάλια Βόλακα
Την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2025, ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» την life coach και εκπαιδευτικό, Βάλια Βόλακα. Μαζί δημιουργούν δύο υπέροχα πιάτα το πρώτο με καβούρι Πιερίας και το δεύτερο με τουλουμοτύρι Πάρου. Η Βάλια Βόλακα μάς μιλάει για την καταγωγή της από την Κρήτη, τι είναι το life coaching για τους εφήβους, τι χρειάζονται τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία, αλλά και πως είναι ως μαμά και ως καθηγήτρια αγγλικών.
Πέμπτη 12 Ιουνίου 2025, στις 14:00
«Φέτα Μυτιλήνης, μέλι Μαινάλου»
Καλεσμένος ο Βύρων Τσουράπης
Την Πέμπτη 12 Ιουνίου 2025, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται ο μουσικός, Βύρων Τσουράπης. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό μαγειρεύουν δύο λαχταριστές συνταγές με φέτα Μυτιλήνης και μέλι Μαινάλου.
Ο Βύρων Τσουράπης μάς μιλάει για τη σχέση του με τη μαγειρική, τις μουσικές σπουδές και τα ακούσματά του, για τη συνεργασία του με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τη συμμετοχή του στο «Μουσικό κουτί» της ΕΡΤ.
Παρασκευή 13 Ιουνίου 2025, στις 14:00
«Φέτα Πιερίας, πορτοκάλια Χίου»
Καλεσμένη η Λίτσα Τότσκα
Την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2025, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται η δημοσιογράφος, Λίτσα Τότσκα. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό μαγειρεύουν δύο πρωτότυπες συνταγές, με φέτα Πιερίας και πορτοκάλια Χίου.
Η Λίτσα Τότσκα μάς μιλάει για την εκπομπή της στο Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΤ «Έχει η ζωή γυρίσματα», την ποντιακή καταγωγή της, αλλά και για τον γιο της και πώς χάρη σ’ εκείνον γεννήθηκε η ιδέα για το βιβλίο της, που συνδέει τους μύθους με το φαγητό.
Δευτέρα 16 Ιουνίου 2025, στις 14:00 (τελευταίο επεισόδιο)
«Κουκιά Κρήτης και μύδια Κατερίνης»
Καλεσμένος στην εκπομπή ο Πέρης Μιχαηλίδης
Τη Δευτέρα 16 Ιουνίου 2025, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται ο καταξιωμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Πέρης Μιχαηλίδης.
Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό μαγειρεύουν δύο λαχταριστές συνταγές, με κουκιά Κρήτης και μύδια Κατερίνης. Ο Πέρης Μιχαηλίδης μάς μιλάει για τα παιδικά του χρόνια στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και τις γευστικές του μνήμες, για το πώς ασχολήθηκε με την υποκριτική με την προτροπή της αδελφής του, για τη ζωή του στη Ρώμη, αλλά και για τη σκηνοθεσία που δεν σκεφτόταν ποτέ να κάνει και όμως την αγάπησε.
«ΠΟΠ Μαγειρική»
με τον Ανδρέα Λαγό
Η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι ανανεωμένη, με νέα κουζίνα, νέο on air look και μουσικό σήμα, νέες ενότητες, αλλά πάντα σταθερή στον βασικό της στόχο, να μας ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να φέρει στο τραπέζι μας τα ανεκτίμητης αξίας αγαθά της ελληνικής γης, να φωτίσει μέσα από τη γαστρονομία την παράδοση των τόπων μας και τη σπουδαιότητα της διαφύλαξης του πλούσιου λαογραφικού μας θησαυρού, και να τιμήσει τους παραγωγούς της χώρας μας.
Σημαντικό στοιχείο σε κάθε συνταγή είναι τα βίντεο που συνοδεύουν την παρουσίαση του κάθε προϊόντος, με σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία του, τη διατροφική του αξία, την προέλευσή του και πολλά ακόμα που εξηγούν κάθε φορά τον λόγο που καθένα από αυτά ξεχωρίζει. Η εκπομπή εμπλουτίζεται, επίσης, με βίντεο-αφιερώματα που θα μας αφηγούνται τις ιστορίες των ίδιων των παραγωγών και θα μας μεταφέρουν στα πιο όμορφα και εύφορα μέρη μιας Ελλάδας, που ίσως δεν γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα θέλουμε να μάθουμε!
Μέσα από αυτές τις ιστορίες, τα ελληνικά ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα, καθώς και όλα τα υλικά που συνδέονται άρρηκτα με την κουλτούρα και την παραγωγή της κάθε περιοχής, θα βρουν τη δική τους θέση στην κουζίνα της εκπομπής και θα εμπνεύσουν τον Αντρέα Λαγό να δημιουργήσει συνταγές πεντανόστιμες, πρωτότυπες, γρήγορες αλλά και οικονομικές, με φόντο, πάντα, την ασυναγώνιστα όμορφη Ελλάδα!
Μαζί του ο Αντρέας Λαγός έχει και φέτος αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, ηθοποιούς και συγγραφείς, που θα τον βοηθούν να μαγειρέψει, θα του μιλούν για τις δικές τους γαστρονομικές προτιμήσεις και εμπειρίες και θα του αφηγούνται με τη σειρά τους ιστορίες που αξίζει να ακουστούν.
Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Tζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων – Δημοσιογραφική επιμέλεια: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productions
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ