
Επιδοτήσεις Δεκεμβρίου για τους οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας και τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ)
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει, σήμερα, Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2024, το ύψος της έκτακτης στήριξης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που αφορά σε καταναλώσεις του Δεκεμβρίου.
Συγκεκριμένα, οι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, διαμορφώνονται ως εξής:
- Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση διαμορφώνεται σε 15 €/MWh ή 1,5 λεπτό/kWh. Η κατηγορία αυτή καταλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.
Σημειώνεται πως οι ενισχύσεις αφορούν σε καταναλωτές, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας.
- Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ενίσχυση ανέρχεται σε 35 €/MWh ή 3,5 λεπτά/kWh για το σύνολο της κατανάλωσης.
Το συνολικό κόστος της ενίσχυσης για το Δεκέμβριο ανέρχεται σε 20,5 εκατ. ευρώ και καλύπτεται από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.
Επισημαίνεται ότι η μεσοσταθμική τιμή του «πράσινου τιμολογίου» για τους 3 μεγαλύτερους προμηθευτές σε μερίδιο αγοράς στη Χαμηλή Τάση (άνω του 80% της οικιακής κατανάλωσης), συμπεριλαμβανομένης της επιδότησης Δεκεμβρίου, ανέρχεται σε 141,7 €/MWh ή 14,17 λεπτά/kWh.
Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζεται πως οι τιμές του ρεύματος για τον οικιακό καταναλωτή το 2024 είναι χαμηλότερες σε σχέση με το 2023 (παρατίθεται σχετικό γράφημα).
- Νίκος Χαρδαλιάς από τον Ασπρόπυργο: «Δεν μπορούμε να δεχτούμε πλέον γειτονιές χωρίς βασικές υποδομές. Στηρίζουμε τις γειτονιές και τους συμπολίτες μας, που στη ζωή τους δεν έχουν βρει τίποτα εύκολο»
- ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ – ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2026
- ΕΒΕΠ: Πολυεπίπεδες οι οικονομικές επιπτώσεις από την πολεμική ένταση στη Μέση Ανατολή
- Η Nova αναβαθμίζει το 5G δίκτυο κινητής προσφέροντας ταχύτητες έως 1 Gbps
- ΣΤΗΡΙΞΗ 10 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΑΥΤΙΑ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
- Επένδυση 1 δισ. ευρώ στην Ισπανία από το Netflix
- Η μεγάλη αντιπολεμική συναυλία σε απευθείας μετάδοση από τον «Αθήνα 984»
- Αύριο, στο ΕΣΡ, η εξ αναβολής ακρόαση ANT1, STAR, OPEN για τον απεχθή τρόπο προβολής του θανάτου του Τζωρτζ Μπάλντοκ
- ΑΙΧΜΕΣ: Τι συμβαίνει στο “ελληνικό Χόλιγουντ”;
- Επένδυση 1 δισ. ευρώ στην Ισπανία από το Netflix