
Ενεργοποιήθηκε η Υπηρεσία Copernicus για την άμεση χαρτογράφηση καμένων περιοχών της Αττικής
Ενεργοποιήθηκε η Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service για την άμεση χαρτογράφηση περιοχών της Περιφέρειας Αττικής, που επλήγησαν από δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουνίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν εντολής του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η διεύθυνση Σχεδιασμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ως Εθνικό Σημείο Επαφής, ενεργοποίησε την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service (κωδικός ενεργοποίησης (EMSR733) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Συγκεκριμένα κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η Διεύθυνση Σχεδιασμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ως Εθνικό Σημείο Επαφής, ενεργοποίησε την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service (κωδικός ενεργοποίησης (EMSR733) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίες επλήγησαν από πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουνίου, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.
Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.
Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για την διαχείριση του έργου τους.
- Νίκος Χαρδαλιάς από τον Ασπρόπυργο: «Δεν μπορούμε να δεχτούμε πλέον γειτονιές χωρίς βασικές υποδομές. Στηρίζουμε τις γειτονιές και τους συμπολίτες μας, που στη ζωή τους δεν έχουν βρει τίποτα εύκολο»
- ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ – ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2026
- ΕΒΕΠ: Πολυεπίπεδες οι οικονομικές επιπτώσεις από την πολεμική ένταση στη Μέση Ανατολή
- Η Nova αναβαθμίζει το 5G δίκτυο κινητής προσφέροντας ταχύτητες έως 1 Gbps
- ΣΤΗΡΙΞΗ 10 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΑΥΤΙΑ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
- Επένδυση 1 δισ. ευρώ στην Ισπανία από το Netflix
- Η μεγάλη αντιπολεμική συναυλία σε απευθείας μετάδοση από τον «Αθήνα 984»
- Αύριο, στο ΕΣΡ, η εξ αναβολής ακρόαση ANT1, STAR, OPEN για τον απεχθή τρόπο προβολής του θανάτου του Τζωρτζ Μπάλντοκ
- ΑΙΧΜΕΣ: Τι συμβαίνει στο “ελληνικό Χόλιγουντ”;
- Επένδυση 1 δισ. ευρώ στην Ισπανία από το Netflix