
Διάταγμα για επιβολή δασμών 25% σε χάλυβα και αλουμίνιο υπέγραψε ο Τραμπ
«Σήμερα απλοποιώ τους τελωνειακούς δασμούς μας στον χάλυβα και στο αλουμίνιο, ώστε όλος ο κόσμος να κατανοεί τι σημαίνουν. Είναι 25%, χωρίς εξαίρεση η απαλλαγή. Για όλες τις χώρες», είπε ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος στον Λευκό Οίκο όταν και υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα που προβλέπει τελωνειακούς δασμούς 25% στον χάλυβα και στο αλουμίνιο «χωρίς εξαίρεση».
Το μέτρο που ανακοίνωσε θα πλήξει ιδιαίτερα τον Καναδά, τον κυριότερο προμηθευτή χάλυβα και αλουμινίου των ΗΠΑ.
Η Βραζιλία, το Μεξικό και η Νότια Κορέα είναι επίσης σημαντικοί προμηθευτές των μετάλλων αυτών.
Η συνομοσπονδία χαλυβουργιών της Βρετανίας, η UK Steel, εξέφρασε ανησυχία για το «καταστροφικό πλήγμα» στον τομέα που ήδη έχανε ταχύτητα.
Φωτό: The White house https://www.facebook.com/WhiteHouse
- Παραμύθι το επίδομα των 250 ευρώ σε χιλιάδες συνταξιούχους-Αποκάλυψη της ΕΝΥΠΕΚ
- Μετακίνηση στον ΑΝΤ1
- Το “Prime Time” στον Έβρο
- Επιστροφή Κοκλώνη;
- Επιδότηση 6,8 εκατ. ευρώ για τον τρίτο κύκλο της «Τεχεράνης»
- Αυτοκράτορας στην Πόλη ο Παναθηναϊκός με νίκη επί της Εφές
- ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει θέση για την τιμωρητική απόλυση του Κ. Γενηδούνια, διαφορετικά η σιωπή της θα την εκθέσει ανεπανόρθωτα
- Σωκράτης Φάμελλος για Γενηδούνια: Κυβέρνηση διαφθοράς και αυταρχισμού, που επί της ουσίας τιμωρεί τον συνδικαλισμό
- Ν. Ανδρουλάκης: «Η κυβέρνηση απαξιώνει την περιουσία χιλιάδων μικροϊδιοκτητών – Αναλαμβάνουμε άμεσα πρωτοβουλία να διορθωθεί το ΠΔ 194/2025»
- Σύλληψη ημεδαπού που φωτογράφιζε στρατιωτικό υλικό στην Αλεξανδρούπολη