
Χριστός Ανέστη! Δεν είναι μια απλή Κυριακή, είναι η Κυριακή του Πάσχα.
Είναι η Κυριακή που μας ανεβάζει. Γιατί η Ανάσταση προκαλεί ψυχική ανάταση, την ευφορία που προκαλεί η νίκη της ζωής επί του θανάτου, η νίκη του καλού επί του κακού, η νίκη του δικαίου επί της αδικίας.
Ο Χριστός, ο οποίος αδικήθηκε πιο πολύ απ’ όλους, βασανίστηκε και θανατώθηκε τόσο άδικα, τόσο δόλια, τόσο ποταπά, δικαιώθηκε διά της Αναστάσεως και μας έδειξε πως όσα κι αν τραβάμε, όσα κι αν υποφέρουμε, μπορούμε να τα υπομένουμε, μπορούμε να τα ξεπεράσουμε γιατί έχουμε ελπίδα, έχουμε πρότυπο, έχουμε οδηγό. Αρκεί να Τον ακολουθήσουμε, να μην Τον προδώσουμε, να μην Τον… πουλήσουμε. Με αυτόν τον τρόπο θα έρθει και η δική μας δικαίωση, η δική μας λύτρωση.
Θα μου πείτε πως όλα αυτά ακούγονται πολύ θεολογικά. Σίγουρα, όμως, αυτή η μέρα είναι του Θεού. Ας τη χαρούμε, ας την απολαύσουμε και ας πάρουμε δύναμη από αυτή, καθώς θα μας χρειαστεί για τη δύσκολη συνέχεια. Με τη σιγουριά ότι η δικαίωση δεν θα αργήσει. Γιατί αυτή είναι η δικαίωση. Η ανάσταση του καθενός μας, αυτή που μας περιμένει, την επιδιώκουμε και μπορούμε να την απολαύσουμε.
Και του χρόνου…

ΤΟ ΠΑΡΟΝ