Χαμένοι σε τρεις ηπείρους

Χαμένοι σε τρεις ηπείρους


Συγγραφέας
Ειρήνη Δερμιτζάκη
Εικονογράφηση
Ναταλία Καπατσούλια


Η Ολένα, μόλις 10 χρονών, είναι ένα κορίτσι από την Ουκρανία που ζει σε κέντρο φιλοξενίας στην Αθήνα. Η καρδιά της όμως είναι διασκορπισμένη – όπως και οι φίλοι της, η αγαπημένη συμμορία «Ζαμπατούνια», που ο πόλεμος τους έριξε σε διαφορετικές χώρες.

Ένα βράδυ βάζει μπρος το πιο απίθανο σχέδιο: να πάει στο Λονδίνο να βρει την Ιρίνα, την κολλητή της. Όμως τίποτα δεν πάει όπως το φανταζόταν… Καταλήγει μέσα σε μια βαλίτσα – και η περιπέτεια ξεκινά!

Από το Λονδίνο στην Ντίσνεϊλαντ κι από την Κούβα στην έρημο Σαχάρα, η Ολένα και οι φίλοι της ανακαλύπτουν τον κόσμο, γελούν, τραγουδούν, παίζουν και –το πιο σημαντικό– είναι και πάλι όλοι μαζί!

Μια συναρπαστική, τρυφερή και γεμάτη χιούμορ ιστορία για τη φιλία που δεν γνωρίζει σύνορα, για τη δύναμη των παιδιών μπροστά στις δυσκολίες και για τη μαγεία που γεννιέται όταν ενώνεις διαφορετικούς κόσμους με αγάπη και θάρρος.

Για μικρούς εξερευνητές που ξέρουν πως με λίγη φαντασία και πολλή αγάπη τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο!

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα 

Γεννήθηκε το 1982 στη Σητεία. Σπούδασε θέατρο στην Ελλάδα και κινηµατογράφο στο Λονδίνο και έκανε µεταπτυχιακό στη δηµιουργική γραφή στο πανεπιστήµιο Teeside (Αγγλία). Τα έργα της Ορνιθοφοβία και Αντζελέτα και Ετελβίνα έχουν ανέβει σε θέατρα του Λονδίνου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισµού της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισµούς σε Ελλάδα, Αγγλία και Αυστραλία. Έχει γράψει το µυθιστόρηµα Γεννηµένος λούζερ και τη συλλογή διηγηµάτων Αυτό που δεν γνωρίζω ακόµα. ∆ιδάσκει δηµιουργική γραφή σε Ελλάδα και Αγγλία, σε γκρουπ αλλά και ατοµικά ως creative writing coach. Αυτή την περίοδο συνεργάζεται µε το Εθνικό Θέατρο, στο στούντιο συγγραφής θεατρικού έργου της Εφηβικής Σκηνής.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΣΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Σειρά: ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΟΜΠΡΕΛΕΣ
ISBN 978-960-567-387-1




Σχολιάστε εδώ