
Ακόμα πιο απλή και φιλική η ηλεκτρονική Υπεύθυνη Δήλωση και Εξουσιοδότηση μέσω gov.gr – Προσυμπληρωμένα τα προσωπικά στοιχεία
Ακόμα πιο απλές και φιλικές γίνονται οι ψηφιακές υπηρεσίες της Υπεύθυνης Δήλωσης και της Εξουσιοδότησης μέσω του gov.gr. Οι πολίτες πλέον θα έχουν προσυμπληρωμένα τα προσωπικά τους στοιχεία, εξοικονομώντας χρόνο, απολαμβάνοντας μια ποιοτικότερη εμπειρία χρήστη, ενώ συγχρόνως ελαχιστοποιούνται τυχόν λάθη.
Πιο συγκεκριμένα, στη νέα έκδοση της Υπεύθυνης Δήλωσης, όπως και της Εξουσιοδότησης, προστίθενται αυτόματα το όνομα και επώνυμο πατέρα, το όνομα και επώνυμο μητέρας, ο τόπος γέννησης, ο αριθμός ταυτοποιητικού εγγράφου, στοιχεία που αντλούνται από το Φορολογικό Μητρώο, καθώς και ο τόπος κατοικίας και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), στοιχεία που αντλούνται από το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας, emep.gov.gr.
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα τα προσυμπληρωμένα στοιχεία ήταν: το ονοματεπώνυμο, η ημερομηνία γέννησης, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου.
Για τη διευκόλυνση των πολιτών, παρέχεται η δυνατότητα επεξεργασίας των προαναφερόμενων στοιχείων στην ψηφιακή φόρμα, ώστε να διορθώσουν τυχόν ανακρίβειες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για δύο από τις δημοφιλέστερες υπηρεσίες του gov.gr και μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί περισσότερες από 27 εκατομμύρια Υπεύθυνες Δηλώσεις και 6,6 εκατομμύρια Εξουσιοδοτήσεις.
Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της υπηρεσίας έγινε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Τα στοιχεία των πολιτών αντλούνται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
- Ο 69ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision στην ΕΡΤ
- Οι αθλητικές τηλεοπτικές μεταδόσεις – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (02/5)
- Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου
- Φως στο τούνελ ψάχνουν στον ΣΥΡΙΖΑ
- ΚΑΙΡΟΣ: Η άνοιξη ήρθε! Λίγο θερμότερος αναμένεται ο Μάιος
- Ο Κώστας Καββαθάς μέσα από το Ασημόσπιτο – Την Κυριακή 4/5 με την «Καθημερινή»
- Μείωση επεισοδίων για το «Θάλαττα – Τα μυστικά των ελληνικών θαλασσών»
- Συμφωνία της ΕΡΤ με ΡΙΚ
- Μουσική τραπ, έσοδα και διαφημίσεις-Απέφυγε να καλέσει το YouTube το ΕΣΡ
- Η πρώτη υποψηφιότητα για αποχώρηση στο “Big Brother”