
Αίτηση Αντ. Σαμαρά για την αποκάλυψη της ταυτότητας των «προστατευόμενων» μαρτύρων στην υπόθεση NOVARTIS
Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υπέβαλε στις 27-06-2024, ενώπιον του εισαγγελέως Οικονομικού Εγκλήματος, αίτηση σύμφωνα με το άρθρο 79 ν. 5090/2024 και το άρθρο 218 παρ. 7 ΚΠΔ για την αποκάλυψη της ταυτότητας των «προστατευόμενων» μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες «ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΑΡΑΦΗΣ» και «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΕΛΕΣΗ» στην υπόθεση NOVARTIS.
Το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφερει: “Με την αίτησή του, ο κ. Σαμαράς ζήτησε τον αποχαρακτηρισμό των ανωτέρω μαρτύρων ως μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, την αφαίρεση της προστασίας αυτών και την ανάσυρση της εναντίον τους εγκλήσεώς του για ψευδή κατάθεση και συκοφαντική δυσφήμηση. Η αίτηση εκκρεμεί στην αρμόδια εισαγγελική λειτουργό.
Επιπλέον, σε συνέχεια της ανωτέρω αίτησης υποβλήθηκε συμπληρωματικό υπόμνημα, μετά τις αποκαλύψεις στη Βουλή περί είσπραξης χρηματικής αμοιβής από τον δικηγόρο τους, γεγονός που ενισχύει την πεποίθηση ότι οι ανωτέρω μάρτυρες εισέπραξαν μεγάλο χρηματικό ποσό για την κατάθεσή τους. Καθίσταται έτσι προφανές ότι ο χαρακτηρισμός τους ως «προστατευομένων» ήταν εκτός νόμου εξ’ υπαρχής, όπως επισημαίνεται σε Δελτίο Τύπου από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού.”
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο 69ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision στην ΕΡΤ
- Κ. Τσουκαλάς: Αν επιβεβαιωθούν οι ενδείξεις για κακουργηματικές ευθύνες, η πρόταση μας θα αφορά κακούργημα
- Ασκήσεις επί χάρτου από τον Αλ. Τσίπρα
- “Λεφτόδεντρο” στο “Big Brother”!
- Το MEGA News διαθέσιμο στην COSMOTE TV
- Menta Live με τον Μπάμπη Στόκα
- Ο Μάιος του 2025 στον ΑΝΤ1+
- Ο Θέμης Γεωργαντάς υποδέχεται την Άντζελα Δημητρίου, στο «After Dark» _Κυριακή τα μεσάνυχτα
- Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος εξελέγη ο Κωστής Χατζηδάκης
- Όμιλος ΔΕΗ: Μέλος του ευρωπαϊκού φορέα DIGITALEUROPE