
Acropolis Aegean: Πρεμιέρα με Ελλάδα-Μαυροβούνιο – Το πρόγραμμα των αγώνων
Ξεκινά σήμερα το ιστορικό τουρνουά Acropolis Aegean δοκιμάζοντας την Εθνική Ανδρών πριν από μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση. Η αγαπημένη ομάδα των ελληνων υποδέχεται το Μαυροβούνιο την Τρίτη (25/6, 20:00) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο δεύτερο και προτελευταίο φιλικό προετοιμασίας της εν όψει του Προολυμπιακού Τουρνουά που θα φιλοξενηθεί την επόμενη εβδομάδα στο ίδιο γήπεδο (2 με 7 Ιουλίου).
Ο Βασίλης Σπανούλης και οι συνεργάτες του θα έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν πολύτιμα συμπεράσματα για την κατάσταση της «επίσημης αγαπημένης» που μπαίνει στην τελική ευθεία για τη μεγάλη πρόκληση της διεκδίκησης ενός εισιτηρίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Το Μαυροβούνιο θα λάβει μέρος στο Προολυμπιακό Τουρνουά της Ρίγας (2-7 Ιουλίου) και θα αγωνιστεί με τη Βραζιλία και το Καμερούν στην πρώτη φάση διεκδικώντας την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά ως ανεξάρτητο κράτος. H oμάδα του Μπόσκο Ράντοβιτς ήρθε στην Αθήνα με αρχηγό τον Νίκολα Βούτσεβιτς. Ο 33χρονος σέντερ αγωνίζεται από το 2011 στο ΝΒΑ έχοντας λάβει μέρος σε δύο All Star Game, ενώ από το 2021 ανήκει στους Μπουλς, με τους οποίους φέτος είχε 18 πόντους, 10,5 ριμπάουντ και 3,3 ασίστ σε 34,2 λεπτά κατά μέσο όρο. Δίπλα σε αυτόν ξεχωρίζει ο Κέντρικ Πέρι, άλλοτε γκαρντ του Παναθηναϊκού και πλέον της Μάλαγα, με την οποία κατέκτησε φέτος το Basketball Champions League κερδίζοντας και το βραβείο του MVP στο Final 4.
Το ρόστερ του Μαυροβουνίου: Ζόραν Βούτσελιτς (Ντέρμπι), Βασίλιε Μπάτσοβιτς (Ντέρμπι), Αλέκσα Ίλιτς (Μπουντούτσνοστ), Νίκολα Βούτσεβιτς (Σικάγο Μπουλς), Φίλιπ Άντζουσιτς (KK Ποντγκόριτσα), Εμίρ Χατζιμπέγκοβιτς (Ντέρμπι), Άντριγια Σλάβκοβιτς (Μπουντούτσνοστ), Ντίνο Ράντοντσιτς (Μπάγερν Μονάχου), Μάρκο Σιμόνοβιτς (Μπαχτσεσεχίρ), Τζόρτζε Γιοβάνοβιτς (Μπουντούτσνοστ), Μάρκο Κλιάγεβιτς (ΚΚ Ποντγκόριτσα), Ιγκόρ Ντρόμπνιακ (Ντέρμπι), Πέταρ Πόποβιτς (Μπουντούτσνοστ), Λούκα Μπόγκαβατς (Ντέρμπι), Κέντρικ Πέρι (Μάλαγα).
Η παράδοση ανάμεσα σε Ελλάδα και Μαυροβούνιο
Έξι νίκες σε επτά αγώνες μετρά η Εθνική ομάδα απέναντι στο Μαυροβούνιο σε επίπεδο Ανδρών. Μάλιστα είχαν συναντηθεί και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, με την «επίσημη αγαπημένη» να γνωρίζει τη μοναδική της ήττα στη Μανίλα.
01/07/2009 (Μεσογειακοί Αγώνες / Πεσκάρα): Ελλάδα-Μαυροβούνιο 85-67
04/09/2011 (Ευρωμπάσκετ Λιθουανίας / Αλίτους): Ελλάδα-Μαυροβούνιο 71-55
11/08/2017 (Φιλικό / Βελιγράδι): Ελλάδα / Μαυροβούνιο 83-81
08/09/2018 (Φιλικό / Παρίσι): Ελλάδα / Μαυροβούνιο 87-76
01/09/2019 (Παγκόσμιο Κύπελλο / Ναντζίνγκ) 85-60
03/09/2023 (Παγκόσμιο Κύπελλο / Μανίλα) 69-73
Το πρόγραμμα του τουρνουά:
Τρίτη 25/6
20.00 Ελλάδα-Μαυροβούνιο
Τετάρτη 26/6
20.00 Μαυροβούνιο-Μπαχάμες
Πέμπτη 27/6
20.00 Μπαχάμες-Ελλάδα
- Οι αθλητικές τηλεοπτικές μεταδόσεις – ΠΕΜΠΤΗ (01/5)
- Η πρώτη υποψηφιότητα για αποχώρηση στο “Big Brother”
- Κυρ. Μητσοτάκης: «15 πολιτικές της κυβέρνησης για την εργασία»
- “Ναι” από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην εξαγορά του Alpha από την United Group και τη Motor Oil Hellas!
- Πλεονάσματα, υπερπλεονάσματα και επιδόματα: Με μία λέξη, φτωχοποίηση – Του Ν. Στραβελάκη
- Προφήτης Ιερεμίας
- Εργατική Πρωτομαγιά: Γενική Απεργία – Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
- Παραμύθι το επίδομα των 250 ευρώ σε χιλιάδες συνταξιούχους-Αποκάλυψη της ΕΝΥΠΕΚ
- Μετακίνηση στον ΑΝΤ1
- Το “Prime Time” στον Έβρο