Δημήτρης Κούβελας: «Έμπρακτα δίπλα στις εθελοντικές ομάδες διάσωσης!»

Δημήτρης Κούβελας: «Έμπρακτα δίπλα στις εθελοντικές ομάδες διάσωσης!»

Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας είχε συνάντηση με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ίσως τη μεγαλύτερη και πιο οργανωμένη πιστοποιημένη εθελοντική οργάνωση Πολιτικής Προστασίας, που αριθμεί πανελλαδικά περίπου 2,5 χιλιάδες εθελοντές, εκ των οποίων πάνω από 160 βρίσκονται στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Κούβελας βρέθηκε με εθελοντές της ομάδας, τους οποίους συνεχάρη για το σπουδαίο τους έργο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η βοήθειά σας ως εθελοντές διασώστες σε κρίσιμες στιγμές αποτελεί φωτεινό παράδειγμα ανιδιοτελούς προσφοράς στον συνάνθρωπο!».

Στη συζήτηση με τη διοίκηση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, αναδείχθηκαν ζητήματα που απασχολούν τις εθελοντικές οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας και ο βουλευτής ενημερώθηκε αναλυτικά για τις επιμέρους ανάγκες του παραρτήματος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στη Θεσσαλονίκη. «Ιδίως η ανάγκη στέγασης και αποθήκευσης του εξοπλισμού του παραρτήματος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στην πόλη μας, αποτελεί ζήτημα στο οποίο πρέπει άμεσα να συνδράμουμε όλοι ώστε να διευθετηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», τόνισε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης.

Σε συνέχεια των συζητήσεων αυτών, ο Δημήτρης Κούβελας κατέθεσε ερώτηση στους Υπουργούς Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας και Οικονομικών. Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ανέδειξε πάγια αιτήματα όλων των εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Κούβελας ζήτησε από τα αρμόδια Υπουργεία να μεριμνήσουν για την απαλλαγή των εθελοντικών ομάδων διάσωσης από τα τέλη κυκλοφορίας των πιστοποιημένων οχημάτων και σκαφών, καθώς και από κόστη συμμετοχής τους σε επιχειρήσεις διάσωσης, όπως τέλη διοδίων, τα καύσιμα των διασωστικών οχημάτων αλλά και για τη χορήγηση κατάλληλων στολών και εξάρτυσης στους εθελοντές.
Στην κοινοβουλευτική ερώτησή του, επεσήμανε ότι όλα αυτά τα σημαντικά έξοδα καλύπτονται με ίδια μέσα των εθελοντών. Ο κ. Κούβελας εξήγησε ότι «εάν εξασφαλιστεί η υποστήριξη των ομάδων ώστε να επιβαρύνονται με όσο το δυνατόν λιγότερα κόστη και έξοδα, είναι βέβαιο ότι όλες οι εθελοντικές ομάδες διάσωσης θα μπορούν συνεχίσουν το σπουδαίο έργο τους ακόμη πιο απρόσκοπτα και αποτελεσματικά, συνδράμοντας και τον κρατικό μηχανισμό όποτε και όπου χρειαστεί».

Ο Δημήτρης Κούβελας παρουσίασε αναλυτικά στους αρμόδιους Υπουργούς τον ιδιαίτερα κρίσιμο και χρήσιμο για την πολιτική προστασία ρόλο των πιστοποιημένων ομάδων διάσωσης σε κάθε περιστατικό έκτακτης ανάγκης. Υποστηρίζει δε και προωθεί τα δίκαια αιτήματά τους, προκειμένου να συνεχίσουν να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην πολιτική προστασία, ιδίως σε περιόδους αυξημένης ετοιμότητας για περιστατικά έκτακτης ανάγκης, όπως η θερινή που διανύουμε.

Δ. Κούβελας στο “Π”: Μήνυμα ελήφθη!



Σχολιάστε εδώ