Στέφανος Γκίκας: Ποιος είναι ο νέος υφ. Ναυτιλίας – Αρχιπλοίαρχος ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού

Στέφανος Γκίκας: Ποιος είναι ο νέος υφ. Ναυτιλίας – Αρχιπλοίαρχος ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού

Αρκετά είναι τα νέα πρόσωπα που μπαίνουν στην κυβέρνηση με τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε, ανάμεσα σ’ αυτά και ο βουλευτής Κέρκυρας, Στέφανος Γκίκας.

Τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Όπως προαναφέρθηκε ο Στέφανος Γκίκας θα είναι στο νέο κυβερνητικό σχήμα στη θέση του υφυπουργού Ναυτιλίας με υπουργό τον Χρήστο Στυλιανίδη.

Στέφανος Γκίκας: Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Ναυτιλίας
Ο 64χρονος Αρχιπλοίαρχος ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού, Στέφανος Γκίκας γιος του Στρατηγού Σωτήρη Γκίκα, πρ. Βουλευτή της ΝΔ, εκλεγμένου τέσσερις φορές την περίοδο 1981 – 1993.

Αποφοίτησε από τη Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων το 1977 και εισήλθε στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστήμιου Κρήτης, αλλά επέλεξε την καριέρα του Αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, αποφοιτώντας το 1981.

Όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο Monterey των ΗΠΑ όπου φοίτησε με υποτροφία την περίοδο 1988-1990, Καθώς επίσης Μεταπτυχιακού Διπλώματος στις Στρατηγικές & Αμυντικές Σπουδές (ΣΕΕΘΑ, 2005) και Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Ναυτική Επιστήμη και Στρατηγική (ΝΣΠ 1996). Είναι επίσης Απόφοιτος του Επιχειρησιακού Κέντρου Εκπαιδεύσεως του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στο San Diego των ΗΠΑ.


Σχολιάστε εδώ