Το «Χαμόγελο του Παιδιού» στην πρώτη γραμμή των πυρκαγιών

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» στην πρώτη γραμμή των πυρκαγιών

–Δίπλα στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται σε Αλεξανδρούπολη και Αττική

Η Ελλάδα, για μια ακόμα χρονιά, βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ε­ξαιτίας των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει σε πολλές περιοχές, από τη μια άκρη της μέχρι την άλλη.

Σήμερα, το «Χαμόγελο του Παιδιού» βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη και στην Αττική, στην πρώτη γραμ­μή, προσφέροντας βο­ήθεια στους κατοίκους και στους τουρίστες των περιοχών αυτών, στέλνοντας τα κινητά πολυϊατρεία, τις κινητές ιατρικές μονάδες, τα ασθενοφόρα και τα οχήματα άμεσης κοινωνικής και ιατρικής επέμβασης του Οργανισμού, στελεχωμένα με γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, διασώστες και οδηγούς, για να συνδράμουν και να υποστηρίζουν τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται.

Σε κάθε περιοχή το «Χαμόγελο του Παιδιού» είναι σε συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς (υπουργείο Υγείας, ΕΚΑΒ, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, περιφέρειες, δήμους, υγειονομικές περιφέρειες, νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ιατρικούς συλλόγους κ.λπ.), ώστε να είναι αποτελεσματικό και ουσιαστικό στην πρώτη γραμμή, βοηθώντας στη διαχείριση και κάλυψη κάθε ανάγκης.

Ιατρική φροντίδα, ιατρονοσηλευτικές πράξεις, ιατρικές συμβουλές και κατευθύνσεις, δημιουργική απασχόληση των παιδιών, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη σε παιδιά και ενήλικες, διάθεση ειδών στους πληγέ­ντες, μεταφορές, διακομιδές νεογνών, παιδιών και ενηλίκων, αναζήτηση παιδιών και ενηλίκων που αγνοούνται είναι κάποιες από τις υπηρεσίες που παρέχει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εν μέσω κρίσης.

Για όποιον έχει ανάγκη, το «Χαμόγελο του Παιδιού» είναι διαθέσιμο 24 ώρες το 24ωρο μέσω και των τεσσάρων γραμμών βοήθειας και υποστήριξης που λειτουργεί, την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά (SOS – 1056), την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά (116000), την Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων (116111) και την Εθνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους Ενήλικες (1017).

Το «Χαμόγελο του Παιδιού»:
Είναι επίσημος εταίρος της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG ECHO).
Είναι ειδικώς πιστοποιημένος φορέας παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας.
Είναι εγγεγραμμένος φορέας στο Μητρώο Εθελο­ντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας.
Έχει συνάψει σύμφωνο συνεργασίας με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ