Κωνσταντίνος Τόλης: “Μεταίχμιο” – Ατομική Έκθεση στη Sianti Gallery

Κωνσταντίνος Τόλης: “Μεταίχμιο” – Ατομική Έκθεση στη Sianti Gallery

Sianti Gallery

“Μεταίχμιο”

Ατομική Έκθεση του Κωνσταντίνου Τόλη

Πέμπτη 4 Μαΐου στις 20:00



Ο καλλιτέχνης δημιουργεί ζωγραφικά ψευδαισθητικούς χώρους , ενώ η ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια της έκθεσης, Λουίζα Καραπιδάκη χαρακτηρίζει αυτή την εικαστική προσέγγιση του Κωνσταντίνου ως την
“ζωγραφική στα χρόνια της ωριμότητας”.

Από τις 4 Μαΐου μέχρι τις 27 Μαϊου 2023 το φιλότεχνο κοινό μπορεί να περιηγηθεί στις αφαιρετικές ή συμπαγείς χρωματικά συνθέσεις των έργων του Τόλη, για τα οποία η επιμελήτρια της έκθεσης, Λουίζα Καραπιδάκη σημειώνει : «…Οι παλίμψηστες επιφάνειες της ζωγραφικής του, με τις δομημένες χρωματικές εντάσεις, τον ρυθμικό παλμό και τις συνεχείς αλληλουχίες απουσίας – παρουσίας, σχήματος και φόρμας, διακατέχονται από μια χαρακτηριστική πλαστικότητα. Ακροβατεί μεταξύ ανεικονικού και ανεικονικού με συγκροτημένη αφαιρετική διάθεση ενεργοποιώντας τις βασικές αρετές της πλαστικής, την αρμονία και την αισθητική».

Ο Κωνσταντίνος Τόλης ζωγραφίζει με ανατριχιαστική ακρίβεια και δεξιοτεχνία κλείνοντας το μάτι σε οποιαδήποτε μηχανική διαδικασία. Φτάνει στην πιο δυναμική εκδοχή της χρωματικής παλέτας απλώνοντας το χρώμα σε μικρότερες ή μεγαλύτερες επιφάνειες άλλοτε συμπαγείς και άλλοτε γεμάτες από ευέλικτα κυματιστά σχήματα. Άλλωστε,ο ίδιος ο καλλιτέχνης υποστηρίζει ότι «τα συγκεκριμένα έργα είναι λεπτομέρειες από μία ευρύτερη εικόνα του κόσμου που κατασκεύασα στο μυαλό μου, μια νοητική κατασκευή».


Ώρες λειτουργίας Sianti Gallery :

Τρίτη – Πέμπτη- Παρασκευή  10:00-20:00
Τετάρτη 10:00-15:00
Σάββατο 10:00-16:00
Κυριακή και Δευτέρα κλειστά


Sianti Gallery
Βασ. Αλεξάνδρου 2 και Μιχαλακοπούλου, Αθήνα (Πίσω από την Εθνική Πινακοθήκη)
Τηλ: 210 7245432, 210 3648335
Email: [email protected]
Web: https://bit.ly/3GZSmkv


Σχολιάστε εδώ