Επί του πιεστηρίου

Και μια και περί του ξεπουλήματος της ΔΕΗ ο λόγος, μπορούν να μας πουν γιατί δεν πήγαν, παρότι είχαν προσκληθεί από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, να καταθέσουν τις απόψεις τους για την απόφαση αυτή της κυβέρνησης, που έχει προκαλέσει τόση αναστάτωση, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας, η ΚΕΔΕ, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Εταιρειών Ηλεκτρικής Ενέργειας, η ΠΑΣΕΓΕΣ και ο ΣΕΒ; Μήπως δεν ήθελαν να εκτεθούν στον κόσμο επειδή θα ήταν, και με το παραπάνω, υπέρ;

Από καλή πηγή η πληροφορία. Αυτή την εβδομάδα θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις για το πώς θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους ένστολους με βάση την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και τι θα γίνει από εδώ και πέρα, από τη στιγμή που οι μισθοί πρέπει να επανέλθουν στα επίπεδα του 2012. Και βέβαια περιμένουμε να δούμε ποια… τεχνάσματα θα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση.

Το success story πάντως συνεχίζεται. Και, μάλιστα, κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Οι 4 στους 10 συνταξιούχους παίρνουν σύνταξη έως 500 ευρώ! Στις επικουρικές, το 99% παίρνει περίπου 190 ευρώ. Και πιο συγκεκριμένα, η κύρια σύνταξη είναι 704 ευρώ για 2.893.370 δικαιούχους, ενώ η επικουρική 176 ευρώ για 1.576.501 δικαιούχους. Και ο κατήφορος συνεχίζεται.

Προστατεύει τους λαθρεμπόρους τσιγάρων το υπουργείο Οικονομικών, από τη στιγμή που δεν ανακοινώνει τα ονόματά τους. Προφανώς για να μην τους χαλάσει το προφίλ,
ενώ αν χρωστάς κάποια χρήματα στην Εφορία, να, φαρδιά πλατιά η φωτογραφία σου και με μεγάλα γράμματα το όνομά σου. Αφορμή για το σχόλιο στάθηκε η προχθεσινή ανακοίνωση για την κατάσχεση 20.000.000 τσιγάρων, χωρίς να υπάρχει λέξη για το ποιοι ήταν οι λαθρέμποροι. Οι δασμοί και οι φόροι ανέρχονται σε 3.529.418 ευρώ.

Και ο… Άγιος φοβέρα θέλει. Είδαν στην κάλπη των ευρωεκλογών ότι και οι πολύτεκνοι αποχαιρέτισαν τη ΝΔ, και βασικά το γκουβέρνο, τρόμαξαν και άρχισαν να στρίβουν το τιμόνι. Τους… αγάπησαν ξανά. Ανακοίνωσαν ότι είναι ελεύθερες οι μεταγραφές στα ΤΕΙ και στα πανεπιστήμια για τρίτεκνους και πολύτεκνους. Το μήνυμα ένα: Η ψήφος είναι το μοναδικό όπλο που έχει ο πολίτης και το τρέμει πάντα η εξουσία. Προσοχή, λοιπόν, να μη χαραμίζουμε την ψήφο μας σε… φιλίες, που μετά την απομάκρυνση από την κάλπη μάς ξεχνάνε.

Γεια σας


Σχολιάστε εδώ