στα ενδότερα των ομάδων
>>Τα περισσότερα αρνητικά σχόλια για τον Φερέρ έχουν βάση. Κάτι, άλλωστε, που συζητούν και οι παίκτες της «Ένωσης».
>> Οι «κιτρινόμαυροι» είδαν για πρώτη φορά τον προπονητή τους να δείχνει εγκλωβισμένος στο άγχος του. Προφανώς επειδή είναι ασυνήθιστος σε πρωταγωνιστικό ρόλο.
>> Μόνο στην Μπαρτσελόνα βίωσε ο Φερέρ την πίεση του πρωταθλητισμού. Από ‘κει, όμως, έφυγε νύχτα, επειδή λύγισε από το βάρος της απαίτησης «πρέπει να κατακτήσουμε τα πάντα».
>> Στις άλλες ομάδες όπου δούλεψε ο Ισπανός έμπαινε στη μάχη ως αουτσάιντερ. Τότε τα κατάφερνε καλύτερα και
γι’ αυτό πίνουν νερό στο όνομά του τόσο οι οπαδοί της Μαγιόρκα όσο και της Μπέτις.
>> Με την ταμπέλα του φαβορί, όμως, δεν φαίνεται να τα καταφέρνει ο 53χρονος Ίβηρας. Είναι άμαθος σε τέτοιες καταστάσεις και σε τόσο έντονη πίεση.
>> Μοιραία κάνει λάθη, διότι ενθουσιασμός και άγχος σε υπερβολική δόση συμπεριλαμβάνονται στις αντενδείξεις για κάθε σοβαρό επαγγελματία. Πρόκειται για δύο συναισθήματα που καθιστούν προβληματική την ομαλή λειτουργία και περιορίζουν την απαιτούμενη διαύγεια.
>> Κάπως έτσι αρχίζει η αμφισβήτηση ενός προπονητή. Κι όταν αυτό συμβαίνει από κοινού στην κερκίδα και στα αποδυτήρια, αυτόματα αρχίζει και η φθορά του.
>> Κάπως έτσι βρέθηκε στο στόχαστρο και ο Τάκης Λεμονής. Τον εξέθεσαν την περασμένη Τρίτη οι παίκτες που μέχρι πρότινος έδειχνε ξεκάθαρα ότι δεν τους υπολόγιζε.
>> Έπρεπε να φτάσει στα όρια του έμψυχου δυναμικού, για να εμπιστευθεί ο προπονητής του Ολυμπιακού τον Τάσο Πάντο και τον Ροντρίγκο Αρτσούμπι. Αν υπήρχε ετοιμοπόλεμος, έστω κι ένας αμυντικός, αποκλείεται να χρησιμοποιούσε ο Λεμονής τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές ή έστω τον έναν εξ αυτών.
>> Κι, όμως, ο Πάντος θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμος κόντρα στη Ρεάλ μέσα στη Μαδρίτη, όταν έμεινε μόνος του ο Πατσατζόγλου να παλεύει με Ρομπίνιο και Μαρτσέλο. Αλλά για τον προπονητή του είχαν σοβαρότερο λόγο ύπαρξης στην 18άδα πέντε επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές και μόνο ο Ζεβλάκοφ για την οπισθοφυλακή.
>> Ο Λεμονής, πάντως, έχει κερδίσει πόντους χάρη στη μαχητικότητα που δείχνουν οι «ερυθρόλευκοι» στις διεθνείς υποχρεώσεις τους. Φαίνεται, μάλιστα, να προσπερνά σε δημοτικότητα ακόμα και τον Ίλια Ίβιτς, κυρίως χάρη στις συζητήσεις που κάνει καθημερινά με τους ρεπόρτερ της ομάδας.
>> Παράλληλα, ο προπονητής του Ολυμπιακού αξιοποιεί και την καλή σχέση που διατηρεί με τους οπαδούς της ομάδας. Προσπαθεί, μάλιστα, σε κάθε ευκαιρία να εξυμνήσει τους οπαδούς.
>> Όπως συνέβη και την περασμένη Τρίτη, αμέσως μετά τη λήξη του ισόπαλου 0-0 κόντρα στη Ρεάλ. Ο Λεμονής άρχισε να αποδίδει την κατάκτηση του βαθμού στη στήριξη του κόσμου και δήλωσε υπερήφανος που κοουτσάρει τον Ολυμπιακό.
>> Η διάσταση απόψεων ανάμεσα στον Ίβιτς και τον Λεμονή θα γίνει ακόμα πιο ορατή στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των «ερυθρολεύκων», ο προπονητής θα ζητήσει ενίσχυση σε συγκεκριμένες θέσεις και ο τεχνικός διευθυντής θα βρει τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές.
>> Το ρεπορτάζ, όμως, θέλει τον Λεμονή να ζητάει ονομαστικά κάποιους παίκτες. Κάτι που μπορεί να προκαλέσει την έντονη δυσφορία του Ίβιτς, ο οποίος θέλει να ‘χει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στην υπόθεση.
>>Άσχετο. Αλλά διαιτητικό! Έμαθα ότι στη σουίτα που πηγαίνει συχνά πυκνά ο πατέρας, βρέθηκε το περασμένο Σάββατο ο γιος. Άραγε, εν γνώσει της ΚΕΔ;
>>Εκτός και αν εδώ ισχύει «η δύναμη του πατρός αθωώνει τα τέκνα». Αλλά, απ’ όσο γνωρίζω, ο πατέρας έχασε πρόπερσι τη δύναμή του…
>>Ξετρελάθηκε ο Πέτζα Μιγιάτοβιτς με την Ελένη Καρουσάκη. Την είχε δει και παλιά στη Θεσσαλονίκη όταν έκανε δουλειές με τον ΠΑΟΚ, αλλά διαπίστωσε ότι ομόρφυνε πολύ.
>>Αν, βέβαια, τον είχαν πάει νωρίτερα, μπορεί και να κέρδιζε ο Ολυμπιακός τη Ρεάλ. Για να κάνουμε και λίγη πλάκα.
>> Η αδυναμία του Πέτζα, ωστόσο, παραμένει η Πέγκυ Ζήνα. Από μια επίσκεψη στη Λεωφόρο Συγγρού πριν από δύο χρόνια, όταν είχε έρθει στον Πειραιά ως ατζέντης. Πριν αναλάβει καθήκοντα στη Ρεάλ.
>>Κάποιοι παράγοντες είναι πρώτα οπαδοί. Φυσικά και δεν εννοώ έναν αντιπρόεδρο μεγάλης ΠΑΕ που είχε πάει πρόσφατα σε συναυλία κρητικού συγκροτήματος και μιλούσε για τη μαγκιά που ξεχειλίζει στην ομάδα του.
>>Το παλικάρι ήταν λιώμα, κατά τη λαϊκή έκφραση. Οπότε δικαιολογείται κάθε φράση του, έστω και αν άφησε με ανοικτό το στόμα ακόμα και έναν παλιό Πειραιώτη με κρητική καταγωγή.
>>Εγώ αναφέρομαι στον Λάμπρο Σκόρδα. Όποιος επιχειρήσει να επικοινωνήσει μαζί του μέσω κινητού τηλεφώνου ακούει πρώτα τη θύρα 3 να τραγουδά «Βάμος Αρειανάρα, βάμος καμπεόν» και έπειτα μιλάει με τον πρόεδρο της ΠΑΕ.
>>Ακούει, βέβαια, όλο το σύνθημα. Γιατί; Μα επειδή ο Σκόρδας αργεί να απαντήσει, για «να μάθετε όλοι το σύνθημα», όπως λέει χαρακτηριστικά.
>>Πήρε το μάτι μου ένα ρεπορτάζ του διπλανού. Έγραφε για τον Τεροβίτσα και τον μέντορά του, τον Νικάκη.
>>Εγώ θα σας πάω ακόμα πιο μακριά. Ο Τεροβίτσας, λοιπόν, ζήτησε από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Αιτωλοακαρνανίας να κρεμάσει τη σφυρίχτρα του σε αγώνα του
Γ΄ τοπικού πρωταθλήματος.
>> Όπως ακριβώς είχε κάνει πριν από περίπου 10 χρόνια ο Νικάκης. Είχε σφυρίξει στον αγώνα Άγιος Ιωάννης – Αίας. Κάτι ανάλογο επιθυμεί και ο Τεροβίτσας.
>>Θυμήθηκα, όμως, άλλη μια ιστορία. Αφορά στην κόντρα Νικάκη – Ψυχομάνη και τη χαρά του σημερινού αρχιδιαιτητή που απέτυχε το πουλέν του Αγρινιώτη.
>> Όταν ανέλαβε ο Νικάκης πρόεδρος της ΚΕΔ, ζήτησε από αρκετούς διαιτητές δήλωση οικειοθελούς αποχώρησης. Με το επιχείρημα ότι «πρέπει να φύγετε με το κεφάλι ψηλά, διότι ο κόσμος κουράστηκε από σας».
>>Τον άκουσαν όλοι, με εξαίρεση τον Ψυχομάνη. Στον τελευταίο επαναλήφθηκε η πρόταση έπειτα από έναν αγώνα Ιντερτότο, όπου ο σημερινός αρχιδιαιτητής τα πήγε άσχημα.
>>«Εντάξει, Βασίλη, θα φύγω…», φέρεται να υποσχέθηκε τότε ο Ψυχομάνης στο επιχείρημα του Νικάκη ότι «στο ζητάω για να προστατέψω την υστεροφημία σου». Στην πράξη, όμως, ο νυν πρόεδρος της ΚΕΔ ξέχασε να στείλει τη δήλωση αποχώρησης.
>>Στο τέλος της σεζόν ο Νικάκης τον έκοψε από τους πίνακες. Όπως λέει η πιάτσα, δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά, διότι είχε δεχθεί τέτοια εισήγηση, για να μην πω εντολή.
>>Από τότε, λοιπόν, κρατάει η κόντρα των δύο ανδρών. Έτσι, μετά την καθαίρεση του Νικάκη από τον πίνακα παρατηρητών, επειδή δεν υπέγραψε το καταστατικό της ΕΠΟ, ο Ψυχομάνης γεύθηκε και τη χαρά να σβήσει από τη λίστα των διαιτητών και το «παιδί» του Αγρινιώτη.