«Ξεφουσκώνει» ο Μίχας!

Ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ, είτε επειδή θεωρεί πως οι Πειραιώτες είναι… υποχρεωμένοι να τον ψηφίσουν είτε επειδή νομίζει ότι… κατεβαίνει μόνος του χωρίς αντιπάλους, κάνει ό,τι μπορεί για να… χάσει. Τη μία φορά πετά μικρόφωνα και… αφρίζει λέγοντας ότι αν το ΠΑΣΟΚ δεν μετακινήσει από την Αντιπεριφέρεια Πειραιά τον Φασούλα θα καταθέσει την κομματική του ταυτότητα και θα καταψηφίσει τον Γ. Σγουρό στην Περιφέρεια Αττικής, και την άλλη, δύο μέρες μετά, στην εκδήλωση της παρουσίασης του προγράμματός του, αγκαλιάζει και φιλάει τον δήμαρχο Πειραιά! Κάποιοι παρευρεθέντες χειροκρότησαν την «ενότητα» του ΠΑΣΟΚ, αλλά οι περισσότεροι αναρωτήθηκαν αν ο κ. Μίχας είναι υποκριτής ή… ηθοποιός! Τέτοιες εναλλαγές συναισθημάτων και αντιδράσεων μόνο στον κινηματογράφο ή στο θέατρο συμβαίνουν…

Το χειρότερο απ’ όλα όμως είναι ότι ο Γ. Μίχας «φρόντισε» κι έχασε την ψυχική επαφή με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, αφού στραπατσάρισε επίλεκτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ της πειραϊκής κοινωνίας με πολύχρονη προσφορά και συνέπεια, που ήταν μπροστάρηδες στις μάχες του Κινήματος όταν εκείνος απολάμβανε τις δάφνες της νομαρχίας και τις αργομισθίες από τους γερμανούς ιδιοκτήτες των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ως υπάλληλος των Ναυπηγείων.

Οι διάλογοι που έγιναν κατά τη συνάντηση που είχε με τους συμβούλους του Φασούλα, που τους έβγαλε… άχρηστους και είπε να του παραδώσουν τις παραιτήσεις τους γιατί… δεν του κάνουν, είναι χαρακτηριστικοί.

Ο Δημήτρης Βρόντος, επί σειρά ετών αντιδήμαρχος, απαντώντας στους ισχυρισμούς του νομάρχη ότι αν εκλεγεί δήμαρχος θα διοικεί ο ίδιος (έτσι λειτουργούσε και στη νομαρχία) και όχι κάποιοι «αντ’ αυτού», τόνισε πως «αντ’ αυτού» έχει ο υποψήφιος δήμαρχος από τώρα, αφού οι «πραιτωριανοί» του, όταν κυκλοφορούν σ’ όλο τον Πειραιά βρίζοντας και λοιδορώντας τούς συμβούλους του Φασούλα, λένε ότι μιλούν εξ ονόματός του! Ο Δ. Βρόντος στη συνεδρίαση της ΝΕ ΠΑΣΟΚ της Α΄ Πειραιά, όταν ο Γ. Μίχας πέταξε τα μικρόφωνα στους βουλευτές του Κινήματος απειλώντας ότι θα κατέβει ανεξάρτητος και θα καταθέσει την κομματική του ταυτότητα, είχε πει στους παριστάμενους: «Θα πάρει κανένας θέση στον ”γιαλαντζί τσαμπουκά” του νομάρχη;»

Βλέποντας ότι το κλίμα βαραίνει ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε κάποιους συμβούλους του Φασούλα και τους είπε ότι μπορεί να μην τους θέλει για υποψήφιους του συνδυασμού του, αλλά θα τους… δώσει θέσεις μετά την εκλογή του!

Ο ένας έφυγε… καγχάζοντας, ο άλλος του είπε ότι δεν… τρώει κουτόχορτο και ο τρίτος, ο Γ. Μπενέτος, του είπε: «Κράτα τη θέση για τον εαυτό σου. Σου τη χαρίζω!»

Αυτά ήταν όμως μόνο η αρχή. Γιατί η συνέχεια ήταν πολύ πιο επώδυνη για τον Γ. Μίχα. Διότι οι σύμβουλοι του Φασούλα πέρασαν στην… αντεπίθεση και οι πιο θαρραλέοι τού «τα ψάλλουν» καθημερινά από τοπικούς ραδιοσταθμούς και έντυπα.

Ο Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος που κυριαρχεί στα Μανιάτικα και τα Καμίνια και έχει φανατικούς οπαδούς επειδή σ’ όλες τις δυσκολίες είναι πάντα δίπλα τους, δεν… αφήνει σε χλωρό κλαρί τον υποψήφιο δήμαρχο.

Σε πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξή του μάλιστα είπε ότι ο Γ. Μίχας είναι ο τελευταίος που μπορεί να κρίνει τους αιρετούς τού Πειραιά, γιατί δεν έχει κερδίσει ποτέ εκλογές! Μία φορά κατέβηκε ως υποψήφιος βουλευτής και… πάτωσε, ενώ νομάρχης εξελέγη με τον συνδυασμό του υποψήφιου υπερνομάρχη του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή ήταν «δοτός»!

Ο κύριος λοιπόν που δεν έχει κερδίσει ποτέ του εκλογές, είπε, δεν μπορεί να κρίνει εμάς που εκλεγόμαστε συνέχεια τρεις και τέσσερις τετραετίες ο καθένας. Ο χαμένος δεν μπορεί να κρίνει τους νικητές. Ο λαός θα μας κρίνει. Όχι ο κ. Μίχας. Τέτοιες συμπεριφορές δεν τις σηκώνει ο Πειραιάς. Ποιος νομίζει ότι είναι ο κ. Μίχας; Ο Μέγας Ναπολέων; Είναι πολύ μικρός για να σκέπτεται έτσι. Μόνο αν εκλεγεί δήμαρχος… θα ψηλώσει! Να σημειώσουμε ότι αυτά δεν τα λέει κάποιος τυχαίος, αλλά πρώην νομαρχιακός σύμβουλος του Μίχα. Κάποιος δηλαδή που τον ξέρει καλά.

Δήλωση ότι δεν θέλουν να είναι υποψήφιοι με τον Γ. Μίχα, εκτός του Δ. Βρόντου που ήταν ο πρώτος, έκαναν ο Στ. Μπρατσώλης, ο οποίος είπε ότι έχει φόρτο εργασίας αλλά θα τον στηρίξει, ο Δ. Παρασκευόπουλος, όπως προαναφέραμε, και ο Τ. Αβραμίδης, ο οποίος αναφέρει:

«Αυτή την κρίσιμη ώρα για το μέλλον της αυτοδιοίκησης και του Πειραιά μας δεν χωράνε μικροπολιτικές και μικρόψυχες συμπεριφορές ούτε στο προσκήνιο ούτε στο παρασκήνιο. Είτε αυτές οι συμπεριφορές αφορούν τη συγκρότηση ψηφοδελτίων, είτε αφορούν προεκλογικές τακτικές ισορροπιών-πολιτικού κόστους και πρακτικές νεποτισμού. Παρά την αγωνιστική μου επιθυμία, αποφάσισα να μη μετάσχω σε αυτές τις εκλογές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποχωρώ από τα κοινά. Ευχαριστώ τους συνδημότες μου, που για συνολικά 16 χρόνια μου έδωσαν την ευκαιρία και μου έκαναν την τιμή να υπηρετήσω από διάφορες θέσεις αυτοδιοικητικής ευθύνης τον κοινό αγώνα όλων μας για τη δημιουργία ενός καλύτερου Πειραιά».

Μπροστά στα φαινόμενα αυτά οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά είναι πλήρως απογοητευμένοι και προβληματισμένοι. Έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στον Γ. Μίχα επειδή κάθε… μέρα αλλάζει άποψη και επειδή ακυρώνει και προσβάλλει ανθρώπους που σέβονται και με τους οποίους έχουν κοινούς αγώνες, ενώ διαπιστώνουν ότι και οι αναποφάσιστοι, μετά τη φαγωμάρα που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ, εγκαταλείπουν τρέχοντας τον υποψήφιό του, λέγοντας πως «ετούτοι τρώγονται πριν από τις εκλογές, φανταστείτε μετά τι έχει να γίνει!».

Τα μηνύματα αυτά έχουν φτάσει και στην Ιπποκράτους, όπου επικρατεί πανικός. Πολλά στελέχη ζητούν να ληφθούν αμέσως μέτρα για να μαζευτεί ο Μίχας πριν κάνει μεγαλύτερη ζημιά, ενώ την περασμένη Κυριακή, μετά την αποκάλυψη της στήλης ότι ο Φασούλας θα κατέβει ως ανεξάρτητος δήμαρχος, ο Μ. Καρχιμάκης κάλεσε τον «ψηλό» άρον άρον στις 4 μ.μ. στην Ιπποκράτους και του είπε να μην… κατέβει ανεξάρτητος και να δεχθεί την Αντιπεριφέρεια Νότιας Αττικής που του πρόσφερε.

Ο Π. Φασούλας είπε ότι δεν θα το τραβήξει στα άκρα, υπό την προϋπόθεση ότι θα του δοθεί επαρκής εξήγηση για τη… μετακίνησή του από την Αντιπεριφέρεια Πειραιά στη Ν. Αττικής. Δεν δέχθηκε πάντως να πάει σε άλλη περιφέρεια. Έτσι η εκκρεμότητα παραμένει.

Με τα «τσικό» στις εκλογές

Ήταν… στραβό το κλήμα, ανακοινώθηκε και ο συνδυασμός του Μίχα και… απόγινε! Η ανακοίνωση του συνδυασμού του υποψήφιου δημάρχου Πειραιά απογοήτευσε και τον πλέον αισιόδοξο οπαδό του Κινήματος στον Πειραιά. Πρόκειται για συνδυασμό ήττας. Κανένας από τους έμπειρους συμβούλους των προηγούμενων τετραετιών, από εκείνους που «έσερναν το κάρο» και μπορούσαν να φέρουν σταυρούς στον συνδυασμό, δεν υπάρχει. Ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ έδειξε ξεκάθαρα ότι θέλει να «παίξει» μ’ έναν πυρήνα 10-12 ατόμων με τα οποία συνεργαζόταν στη νομαρχία και θα αποτελούν το «κογκλάβιο» που θα διοικεί τον δήμο σε περίπτωση επιτυχίας του συνδυασμού, έχοντας τους υπόλοιπους συμβούλους ως «γλάστρες». Γι’ αυτό και προτίμησε νέους για υποψήφιους συμβούλους, που κατεβαίνουν για πρώτη φορά οι περισσότεροι, ακριβώς για να μην μπορούν να του δημιουργήσουν προβλήματα. Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν απαξιώνουμε τους υποψήφιους του συνδυασμού του Μίχα. Απλώς λέμε ότι επελέγησαν εκείνοι που ο επικεφαλής του συνδυασμού πιστεύει ότι θα είναι οι πιο… ανώδυνοι.

ΩΣ άτομα όμως είναι όλοι καταξιωμένοι, άσχετα αν δεν είναι οι περισσότεροι τόσο γνωστοί. Δεν μπορούμε όμως να πούμε ότι η Αθηνά Αφεντούλη, πρόεδρος του Γ΄ Διαμερίσματος σήμερα, που έχει κάνει και τεράστιο έργο και τη γνωρίζουν ακόμα και στην… Αθήνα δεν είναι επιλογή πρώτης τάξης. Ούτε ο Γρηγόρης Ψαρομάτης ή ο Παύλος Πολιτάκης που είναι επιτυχημένοι στον χώρο τους και επίλεκτα στελέχη της πειραϊκής κοινωνίας. Και βέβαια δεν είναι μόνο αυτοί οι υποψήφιοι αξιόλογοι. Είναι κι άλλοι που είναι πιο γνωστοί, όπως η ερμηνεύτρια Αναστασία Μουτσάτσου και η «σημαιοφόρος» του Νέου Κύματος Πόπη Αστεριάδη. Το ζητούμενο όμως είναι: φτάνουν αυτοί;

Ο Γ. Μίχας, επίσης, όταν έλεγε πως δεν θέλει τους συμβούλους τού Φασούλα, φάνηκε ότι θέλει τα… παιδιά τους! Έτσι στον συνδυασμό του έβαλε τον γιο του Αξαρλή, τον γιο του αείμνηστου Βασ. Βουράκη, την κόρη του Κούβαρη κ.λπ.

Από τους συμβούλους του Φασούλα περιέλαβε μόνο τέσσερις που ανήκουν στο «κλίμα» Μπεντενιώτη. Πρόκειται για τους Γ. Χαμάκο, Δημ. Αντωνάτο, Μ. Χρυσοφάκη και Δημ. Γκερλέ, ο οποίος είναι υποδιοικητής στο Νοσοκομείο Μεταξά. Εδώ ο εκλογικός νόμος κάνει «φάουλ», αφού αναφέρει πως σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει μεν ασυμβίβαστο, αλλά αν εκλεγεί ο υποψήφιος θα πρέπει να διαλέξει ποια θέση θα κρατήσει! Δηλαδή ο κ. Γκερλές με τις εξυπηρετήσεις που κάνει σ’ ένα κρατικό νοσοκομείο του Πειραιά που δέχεται χιλιάδες κόσμου καθημερινά θα «τραβήξει» ψήφους για τον συνδυασμό και μετά, αφού εκλεγεί, θα παραιτηθεί! Ουσιαστικά δηλαδή πριμοδοτείται ο… «κυβερνητικός» υποψήφιος…

3 Στην πρώτη σειρά των επισήμων καθόταν την περασμένη Δευτέρα στον Πολυχώρο της Νομαρχίας στα Καμίνια, όπου έγινε η παρουσίαση του συνδυασμού του Μίχα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, επικεφαλής γνωστής εταιρείας δημοσκοπήσεων που «βγάζει» πρώτο τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ και τρίτο τον υποψήφιο της ΝΔ!


Σχολιάστε εδώ