ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΑ

Η Πολυάννα… στη Θράκη

Σίγουρα οι μαμάδες τους ήταν φανατικές αναγνώστριες της «Πολυάννα», της σειράς γυναικείων βιβλίων της δεκαετίας του ’60, όπου οδηγούσαν την ελληνίδα νοικοκυρά στο lifestyle της εποχής και που η κεντρική ηρωίδα προσπαθούσε να ανταπεξέλθει στις… επιταγές της σύγχρονης εποχής… πάνω σε ένα ροζ συννεφάκι, όπου όλοι οι άνθρωποι είναι καλοί και την αγαπούν, απλώς γιατί τους αγαπά κι αυτή…

Ναι, απόγονοι αυτής της… μπολιασμένης κουλτούρας θα πρέπει να είναι οι διεθνίστριες Ρεπούση και Γιαννακάκη και η… «αμερικανιά» της Πολυάννα έχει εμποτίσει έως και τις ρίζες των μαλλιών τους…

Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς την εμμονή αυτών των κυρίων να θεωρούν πως όπου μειονότητα άρα και καταπίεση (τι αξίωμα κι αυτό…), οπότε φταίει το «εθνικιστικό κράτος», στο οποίο είχαν την ατυχία να ζουν…

Γι’ αυτό κι η Γιαννακάκη δεν αντέχει να… ξεφτιλίζεται η χώρα μας (αλήθεια, τι τη νοιάζει η χώρα, αφού δεν πιστεύει στα σύνορα) στα διεθνή φόρουμ, επειδή δεν συμμορφώνεται στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» εν προκειμένω.

Όσο για τη Ρεπούση, μετά τον «συνωστισμό», κάτι μεταξύ πασιονάριας και ιερομάρτυρος, προσπαθεί να πείσει (μάλλον τον εαυτό της) ότι αυτό που θα κάνει μέχρι τέλους είναι η προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, στην περίπτωσή μας, των μελών της μειονότητας της Θράκης.

Μάλλον «Πολυάννες» απ’ την κούνια, λοιπόν, γιατί, ως γνωστόν, η συγκεκριμένη ηρωίδα ούτε πώς γράφεται δεν ήξερε το «εντεταλμένη αποστολή»…

Εκτός λίστας…

Οι Η.Π.Α. αφαίρεσαν την Τουρκία από τον κατάλογο των «χωρών ειδικού ενδιαφέροντος», όπως χαρακτηρίζονται, ως προς την παραβίαση των θρησκευτικών ελευθεριών. Οι χώρες που περιλαμβάνονται στη συγκεκριμένη λίστα επιβάλλουν, κατά τους Αμερικανούς, «συστηματικούς και στυγερούς περιορισμούς» στην έκφραση της θρησκευτικής λατρείας. Η Βιρμανία, η Κίνα, η Αίγυπτος, το Ιράν, το Ιράκ, η Νιγηρία, το Πακιστάν και άλλες χώρες παρέμειναν και φέτος στη «μαύρη λίστα».

Να θυμίσουμε ότι πέρσι η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε διαμαρτυρηθεί έντονα στην κυβέρνηση της Ουάσιγκτον, ισχυριζόμενη ότι η παραμονή της Τουρκίας στη λίστα την αδικούσε, εφόσον «η κατάσταση ως προς τις θρησκευτικές ελευθερίες έχει βελτιωθεί αισθητά».

Εν τω μεταξύ, προήχθη ο αστυνομικός που είναι ύποπτος για τη δολοφονία αρμένιου δημοσιογράφου στην Τουρκία…

Όχι στο τζαμί…

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αμπντουλάχ Γκιούλ, έκανε το ναμάζι της Παρασκευής στο τζαμί Αχμέτ Χαμντί Ακσεκί στην Τουρκία. Στο τέλος, όταν οι δημοσιογράφοι θέλησαν να του απευθύνουν ερωτήσεις, τότε αυτός δήλωσε πως «Εδώ, στην αυλή του τζαμιού, δεν γίνεται. Ας είναι αλλού»», γράφει η «Χουριέτ».

Δηλαδή, στην Τουρκία ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν κάνει πολιτικές δηλώσεις όχι μέσα στο τζαμί, αλλά ούτε καν στην αυλή του! Στην ελληνική Θράκη, βέβαια, όλοι κάνουν παντού. Ο πρόξενος, ο πρόεδρος του DEB, δήμαρχοι και άλλοι, πολλές φορές χρησιμοποιούν τα τζαμιά ως χώρους πολιτικής προπαγάνδας. Πού, δηλαδή, φαντάζεστε μαζεύονταν στις δημοτικές εκλογές, για να εκλέξουν μειονοτικούς δημάρχους;

Ναι, ναι, στα τζαμιά…

Παράρτημα του τουρκικού ΥΠΕΞ

Γράφει το τουρκοπεριοδικό «Ρόντοπ Ρουζγκαρί» στις 25 Απριλίου: «Στις 28 Απριλίου 2013 και ώρα 11 π.μ., στην αίθουσα της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, και στο πλαίσιο των υποτροφιών στην Τουρκία, θα παρουσιαστούν από ειδικούς τα προπτυχιακά προγράμματα και η περίοδος των αιτήσεων. Ανακοινώνεται προς όλους τους μαθητές και τους κηδεμόνες τους».

Στην Τουρκική Ένωση Ξάνθης, κυρία Γιαννακάκη μου, στην Τουρκική Ένωση Ξάνθης…


Σχολιάστε εδώ