Έργο που χαρίζει ζωή, μεταγγίζει αγάπη!
Με αυτά τα θερμά λόγια υποδέχθηκε ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης την κυρία Βαρδινογιάννη στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου της «Μελετώντας τις Προκλήσεις της Γυναικείας Ταυτότητας: Αναζητήσεις στη Μινωική Κοινωνία».
Παίρνοντας τον λόγο, η κυρία Βαρδινογιάννη μίλησε με συγκίνηση για τους λόγους που θέλησε να παρουσιάσει το βιβλίο της στην Κρήτη:
«Οι δεσμοί της οικογένειάς μου», τόνισε, «με τον τόπο αυτό είναι πολύ ισχυροί, οι ρίζες της βαθιές και γιʼ αυτό είναι πάντα στη σκέψη μας, στην καρδιά μας και στις προτεραιότητές μας, τόσο εμένα και του συζύγου μου όσο και των παιδιών μας.
Βρίσκομαι ανάμεσά σας με πολλή χαρά, κάνοντας πραγματικότητα το όνειρό μου να παρουσιάσω το βιβλίο μου για τις γυναίκες της Μινωικής Κρήτης στον ίδιο τους τον τόπο και στους ανθρώπους του, τους θεματοφύλακες αυτής της μεγάλης πολιτιστικής κληρονομιάς, των οποίων η συμπαράσταση ανέκαθεν αποτελούσε πηγή δύναμης κι ενθάρρυνσης σε όλη την πορεία του έργου μου στο πλευρό των συνανθρώπων μας…»