«Μαύρη τρύπα» για τη ΝΔ οι νέοι ψηφοφόροι!

«Μαύρη τρύπα» για τη ΝΔ οι νέοι ψηφοφόροι!

–Συναγερμός στο Μαξίμου από τα χαμηλά ποσοστά
–420.000 θα ψηφίσουν για πρώτη φορά!

Την αυξημένη δυσφορία των νέων έναντι της κυβέρνησης και πτυχών της πολιτικής που εφαρμόζει καταγράφουν οι έρευνες που φτάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου το τελευταίο διάστημα.

Γεγονός που έχει προκαλέσει συναγερμό στο επιτελείο του πρωθυπουργού, δεδομένου ότι η χώρα μπαίνει σταδιακά σε προεκλογική περίοδο και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Διαχρονικά, τουλάχιστον τις τελευταίες δεκαετίες, η εκλογική απήχηση της Νέας Δημοκρατίας στους νέους κινείται σε χαμηλά επίπεδα, ακόμη και στις καλές της περιόδους. Ενδεικτικό είναι το ότι στις νικηφόρες εκλογές του 2019 το ποσοστό της παράταξης στους ψηφοφόρους ηλικίας 18 – 35 ετών ήταν στο 30%, ενώ ο δεύτερος ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο 38%! Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στις τελευταίες έρευνες η απήχηση της Νέας Δημοκρατίας είναι χαμηλότερα, με τάση να υποχωρήσει κι άλλο.

Η υπόθεση τείνει να πάρει ακόμη πιο ανησυχητικές διαστάσεις για την κυβερνητική παράταξη, δεδομένου ότι στις ερχόμενες εκλογές θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα για πρώτη φορά 420.000 ψηφοφόροι ηλικίας 17 – 20 ετών. Εκτός του ότι τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες δεν έχουν σε μεγάλη εκτίμηση τα πολιτικά κόμματα, η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εισπράξει την οργή τους για τα προβλήματα στην εκπαίδευση, για το οικονομικό και επαγγελματικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν. Και οι έρευνες στέλνουν σήμα κινδύνου προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Υπό το κράτος των αρνητικών οιωνών, στην κυβέρνηση έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου προκειμένου αφενός να αποτρέψουν τα χειρότερα και αφετέρου να αμβλύνουν το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των νέων για τη Νέα Δημοκρατία. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώθηκε το πρόγραμμα στέγασης που θα δίνει τη δυνατότητα σε νέα ζευγάρια 18 – 39 ετών να αποκτούν σπίτι με ευνοϊκούς όρους.

Πλην όμως, στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν ότι το μέτρο αυτό δεν αρκεί, εξ ου και έχουν μπει στη διαδικασία αναζήτησης νέων παρεμβάσεων με αποδέκτες τους νέους. Στο ίδιο πλαίσιο (προσέγγισης της νέας γενιάς), ο πρωθυπουργός, έπειτα από εισήγηση των επικοινωνιολόγων, θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες κινήσεις (πρωτοβουλίες). Όπως η πρόσφατη που εμφανίσθηκε σε ραδιοφωνική εκπομπή αλλά και σε μουσικό σταθμό, όπου οι ακροατές στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι νέοι. Σε ανάλογες κινήσεις θα προχωρήσει και το επόμενο διάστημα.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ