Λιβύη και τουρκολιβυκό μνημόνιο: Η Αθήνα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου…

Λιβύη και τουρκολιβυκό μνημόνιο: Η Αθήνα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου…

Στη Λιβύη τα πράγματα δεν πάνε καλά για τη χώρα μας. Ο στρατηγός Χαφτάρ, στον οποίο είχε επενδύσει στην αρχή της κρίσης με το τουρκολιβυκό μνημόνιο η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες τα βρίσκει με τον φιλότουρκο πρωθυπουργό Ντμπεϊμπά και προφανώς θα ξεχάσει και τις δηλώσεις καταδίκης της τουρκικής παρέμβασης στη Λιβύη αλλά και την αντίθεσή του στο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Ο πρόεδρος της Βουλής, με τον οποίο έχει διατηρήσει στενές επαφές η κυβέρνηση, δεν έχει ακολουθήσει τον Χαφτάρ αλλά και ο ίδιος φαίνεται να κάνει κινήσεις προσέγγισης με την Τουρκία, αφού την Τετάρτη πήγε στην Άγκυρα και συναντήθηκε με τον Ερντογάν.

Αντιλαμβάνεστε ότι έτσι χάνουμε σταδιακά τα ελάχιστα ερείσματα που είχαμε στη Λιβύη. Και αυτό δεν προμηνύει τίποτε καλό για το μέλλον. Καθώς και στην περίοδο της τρέχουσας ανωμαλίας είναι υψηλός ο κίνδυνος να επιχειρηθεί η ενεργοποίηση του τουρκολιβυκού μνημονίου, με παράνομες έρευνες είτε στην επίμαχη περιοχή είτε νοτίως της Κρήτης, σε περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας που οι Λίβυοι υποστηρίζουν ότι είναι λιβυκή, βάσει της πρακτικής που επιβάλλει η Τουρκία με το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Αλλά και όταν αποκατασταθεί η τάξη στη Λιβύη, δεν θα υπάρχει ούτε μια πολιτική οντότητα που θα ζητήσει την κατάργηση του μνημονίου. Και η Αθήνα δείχνει να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου…

exofrenikos@hotmail.com

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο…


Σχολιάστε εδώ