Η ακρίβεια έχει ρημάξει τη ζωή των νοικοκυριών

Η ακρίβεια έχει ρημάξει τη ζωή των νοικοκυριών

Έχει γίνει εφιάλτης… – Φως δεν φαίνεται από πουθενά

–Το 42,2% έχει περιορίσει τις βασικές ανάγκες του και το 13,5% σηκώνει τα χέρια!
–Φταίει η κυβέρνηση, λέει το 45,5%

Φως στον ορίζοντα δεν φαίνεται, αντίθετα τα νοικοκυριά ζουν μέρα με τη μέρα, όμως… γιατρειά δεν βλέπουν, απ’ όποια πλευρά κι αν κοιτάξουν. Με το εισόδημα που έμπαινε στο σπίτι ολοένα να λιγοστεύει, και «αύριο» να μη βλέπουν τα νοικοκυριά.

Η ακρίβεια δεν βλέπεις να βάζει φρένο, με τους σημερινούς κυβερνώντες να κάνουν τους αδαείς, ότι όλα πάνε καλά, έχουν κλείσει τ’ αυτιά και γυρίζουν «από χωρίον εις χωρίον», μόνο που η «κατσαρόλα» είναι άδεια. Τα πρώτα προβλήματα που ανησυχούν τους πολίτες είναι η ακρίβεια με 46,6% και η πορεία της οικονομίας με 42,9%… και στο Μαξίμου πέρα βρέχει! Οι «κάτοικοί» του έχουν γεμάτο το «πιάτο».

Η ακρίβεια έχει γίνει ο εφιάλτης των νοικοκυριών. Το 42,2% δηλώνει ότι αναγκάζεται να περιορίσει βασικές ανάγκες και το 13,5% ότι αδυνατεί να ανταποκριθεί, κυριολεκτικά, ενώ το 7,2% δηλώνει ότι δεν έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα από το κύμα ακρίβειας και το 37,1% ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες.

Ένας στους δύο καταναλωτές θα μειώσει τις δαπάνες για αγορά προϊόντων το επόμενο εξάμηνο, ενώ θα αυξήσει τις δαπάνες για λογαριασμούς, καθώς οι πληρωμές λογαριασμών αποτελούν τη μεγαλύτερη δαπάνη ως ποσοστό του μηνιαίου εισοδήματος.

Να θυμίσουμε ότι η ακρίβεια είχε δείξει τα δόντια της από τον Νοέμβριο, όταν το αλεύρι ανατιμήθηκε κατά 33,3%!

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ