Φόβοι για μαζική εισβολή μεταναστών

Φόβοι για μαζική εισβολή μεταναστών

Σε κατάσταση συναγερμού οι Ένοπλες Δυνάμεις στον Έβρο

-Στην κυβέρνηση ανησυχούν για προβοκάτσια στο Αιγαίο

Υπό τον φόβο ενός θερμού επεισοδίου, αντίστοιχου με αυτού του 2020, με την απόπειρα μαζικής εισβολής παράτυπων μεταναστών από τον Έβρο, κινούνται στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες και ενδείξεις, τις τελευταίες εβδομάδες το τουρκικό καθεστώς μεταφέρει κατά εκατοντάδες ή και χιλιάδες μετανάστες στα σύνορα με την Ελλάδα. Γεγονός που εντείνει τις ανησυχίες της Αθήνας ότι σε μια προσπάθεια πίεσης έναντι της χώρας μας ο Τ. Ερντογάν θα επιχειρήσει να τους προωθήσει σε ελληνικό έδαφος. Με τη μορφή μιας… κανονικής εισβολής! Με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Με εντολή του Μεγάρου Μαξίμου έχουν τεθεί σε πλήρη συναγερμό Ένοπλες Δυνάμεις, Αστυνομία και όλες οι εμπλεκόμενες στην υπόθεση αυτή Αρχές, προκειμένου να αποτρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια παραβίασης των συνόρων μας στην περιοχή του Έβρου. Οι στρατιωτικές δυνάμεις που εδρεύουν στην ευρύτερη περιοχή είναι σε διαρκή επιφυλακή, οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί σε ανθρώπινο δυναμικό και όχι μόνο.

Την ίδια στιγμή, drones καταγράφουν τις κινήσεις στην άλλη πλευρά των συνόρων, ενώ έχουν εντατικοποιηθεί οι εργασίες κατασκευής της μεγάλης τάφρου. Ενδεικτική της ανησυχίας που επικρατεί στην κυβέρνηση είναι και η προ ημερών επίσκεψη στον Έβρο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκου, ο οποίος ανήγγειλε ότι ο φράχτης που υπάρχει κατά μήκος των συνόρων θα επεκταθεί όσο περισσότερο χρειαστεί. Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του ότι σε καθημερινή βάση περί τους 1.000 παράτυπους μετανάστες επιχειρούν να εισβάλουν στη χώρα μας από την Τουρκία. Ενώ σε καθημερινή βάση αυξάνεται σταθερά ο αριθμός όσων συγκεντρώνονται στην άλλη πλευρά, με την προοπτική να περάσουν με κάθε τρόπο σε ελληνικό έδαφος.

Φόβοι για προβοκάτσια!
Οι ανησυχίες της κυβέρνησης ωστόσο δεν περιορίζονται στα όρια του Έβρου, επεκτείνονται και νοτιότερα. Διάχυτος είναι ο φόβος για το ενδεχόμενο η Τουρκία να επιχειρήσει μια προβοκάτσια, με πεδίο δράσης μία από τις δεκάδες, υπό ελληνική κυριαρχία βραχονησίδες. Με στόχο να προκαλέσει ένα θερμό επεισόδιο και με απώτερο σκοπό να αναγκάσει την ελληνική κυβέρνηση, κάτω και από την πίεση των ξένων, να καθίσει στο τραπέζι για έναν εφ’ όλης της ύλης διάλογο.

Στην κυβέρνηση δεν αποκλείουν και την πιθανότητα μιας προβοκάτσιας με την εμπλοκή τούρκων πολιτών και όχι στρατιωτικών δυνάμεων, στα πρότυπα των δραματικών, όπως εξελίχθηκαν, γεγονότων στα Ίμια.

Η απόσταση από τα τουρκικά παράλια σε κάποια από τις ελληνικές βραχονησίδες είναι εξαιρετικά μικρή και η πρόσβαση μπορεί να γίνει ακόμη και με ένα μικρού μεγέθους σκάφος.

Πολεμικό Ναυτικό και Λιμενικό έχουν τεθεί σε 24ωρη επαγρύπνηση προκειμένου να αποτρέψουν κάθε τέτοια απόπειρα, που μπορεί στην πορεία να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ