Κραυγή αγωνίας από τη βάση της Νέας Δημοκρατίας: Πάρτε μέτρα για την ακρίβεια τώρα, πριν να είναι πολύ αργά

Κραυγή αγωνίας από τη βάση της Νέας Δημοκρατίας: Πάρτε μέτρα για την ακρίβεια τώρα, πριν να είναι πολύ αργά

Οι συνεχείς ανατιμήσεις στην ενέργεια και στα βασικά είδη ανάγκης-διατροφής επιβαρύνουν συνεχώς το κοινωνικό κλίμα και πυροδοτούν αρνητικές τάσεις (αντιδράσεις) έναντι της κυβέρνησης. Γεγονός που διεγείρει τις ανησυχίες των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, που είναι οι άμεσοι αποδέκτες της οργής και της αγανάκτησης των πολιτών.

Ανησυχίες που προσλαμβάνουν ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς οι εκλογές, κρίσιμες όσο ποτέ άλλοτε, είναι… προ των πυλών! Τις τελευταίες εβδομάδες, τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας (επί της οδού Πειραιώς) γίνονται παραλήπτες των εναγωνίων τηλεφωνημάτων από βουλευτές, κομματικά στελέχη αλλά και απλούς ψηφοφόρους της παράταξης.

Κοινός παρονομαστής η… ανησυχία για το κακό κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία έναντι της κυβέρνησης για το ζήτημα της ακρίβειας. Επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, ότι «ο κόσμος είναι εξοργισμένος», ότι «βρίσκεται σε απόγνωση» και πως «κάτι πρέπει να γίνει». Τα στελέχη υπογραμμίζουν ακόμη ότι η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από αυτήν που περιγράφουν οι δημοσκοπήσεις και ότι αυτό θα αρχίσει να φαίνεται καθαρά τις επόμενες εβδομάδες. Τέλος, καλούν τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς να προχωρήσουν στην εφαρμογή και νέων μέτρων κατά της ακρίβειας προκειμένου να στηριχθούν (ανακουφισθούν) οι πολίτες. «Πάρτε μέτρα τώρα, πριν να είναι πολύ αργά», είναι οι χαρακτηριστικές φράσεις τους.

Στην κυβέρνηση τηρούν στάση αναμονής προκειμένου να δουν πώς θα εξελιχθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία αλλά και οι τιμές στη διεθνή αγορά για καύσιμα – φυσικό αέριο. Δεδομένου ότι οι αντοχές της ελληνικής οικονομίας δεν είναι απεριόριστες, το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται τα μέτρα εκείνα που δεν θα θέσουν εκτός τροχιάς τον προϋπολογισμό.

Σημειωτέον ότι η κυβέρνηση έχει ήδη αναθεωρήσει μία φορά –λόγω της ακρίβειας– τον προϋπολογισμό του 2022 και ίσως χρειαστεί να το κάνει και μια δεύτερη μέχρι το τέλος του χρόνου. Με το κύμα της ακρίβειας να σαρώνει τη χώρα και τις οικονομίες των πολιτών, το βέβαιο είναι ότι η λήψη νέων μέτρων θα καταστεί μονόδρομος για τη κυβέρνηση.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ