Δεν τον πιστεύουν!

Δεν τον πιστεύουν!

Ναι μεν λέει κάθε τόσο ο πρωθυπουργός ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, αλλά ούτε οι υπουργοί του δεν το πιστεύουν. Ορισμένοι εξ αυτών τουλάχιστον. Που έχουν βάλει στην άκρη τις υποχρεώσεις τους στο υπουργείο και ασχολούνται περισσότερο με την επανεκλογή τους στις εκλογές που έρχονται.

Όλα αυτά έχουν περιέλθει σε γνώση του Μεγάρου Μαξίμου, παράγοντες του οποίου έσπευσαν να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου στους… ενδιαφερόμενους. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο υπουργούς, έναν αναπληρωτή και τέσσερις – πέντε υφυπουργούς.


••• Επιτέλους, άνοιξαν οι πόρτες στις γυναίκες. Την αύξηση του ποσοστού των γυναικών στα διοικητικά συμβούλια των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων έθεσαν ως στόχο οι ευρωβουλευτές. Οι διαπραγματευτές των 27 χωρών-μελών της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατέληξαν σε συμβιβασμό επί της πρότασης που είχε κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2012! Έπρεπε να περάσουν 10 χρόνια για να δουν «καρέκλα» οι γυναίκες.

••• Η Ελλάδα καταλαμβάνει την τρίτη θέση στην Ευρώπη ως προς την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης, με το 95,8% να είναι σε άριστη κατάσταση, το 1,2% σε καλή, το 0,1% σε επαρκή και το 0% σε κακή. Την πρώτη θέση κατέχει η Αυστρία με 97,7% και ακολουθεί η Μάλτα με 96,6%. Την τέταρτη θέση καταλαμβάνει η Κροατία με 95,7% και την πέμπτη η Κύπρος με 93,3%. Τα χειρότερα νερά της Ευρώπης έχουν η Πολωνία, όπου μόλις το 44,5% των υδάτων κολύμβησης είναι σε άριστη κατάσταση, η Σλοβακία με 50% και η Ουγγαρία με 60,2%.

••• Κουίζ: Πόσα αυτοκίνητα λέτε να κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο; 1,446 δισεκατομμύρια οχήματα, από τα οποία το 28% βρίσκεται στην Ευρώπη και το 19% στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα περισσότερα αυτοκίνητα είναι στην Ασία, η οποία διαθέτει πάνω από το 30% των οχημάτων. Η Βόρεια Αμερική είναι στην τρίτη θέση με 24% του συνόλου.

••• Ο ΟΟΣΑ εκτιμά ότι ο ρυθμός αύξησης του παγκόσμιου ΑΕΠ θα αγγίξει το 3% το 2022, προχωρώντας σε πτωτική αναθεώρηση κατά 1,5% της πρόβλεψης που είχε γίνει τον Δεκέμβριο.

••• Προϊόντα-«μαϊμού» αγόρασαν εν γνώσει τους πάνω από 6 στους 10 Έλληνες ηλικίας 15 – 24 ετών τον προηγούμενο χρόνο. Τα παραποιημένα προϊόντα που αγοράζουν είναι ρούχα (33%), ηλεκτρονικές συσκευές (25%), είδη υπόδησης (24%) και καλλυντικά (18%).

••• Την ομάδα της Χαριλάου Τρικούπη που θα παίξει μπάλα, με τις εντολές του Νίκου Ανδρουλάκη, αρχηγού της ομάδας, αποτελούν ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, γραμματέας, και οι Στέφανος Ξεκαλάκης, Δημήτρης Μάντζος, Κώστας Χρυσόγονος, Μανώλης Χριστοδουλάκης και Ελένη Χρονοπούλου, η οποία ήρθε πρώτη σε ψήφους μεταξύ των γυναικών. Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα συμπεριλήφθηκαν οι δύο γυναίκες που δεν είχαν πάρει επιτελικούς ρόλους στη Βουλή, η Χαρά Κεφαλίδου και η Τόνια Αντωνίου. Εκτός έμεινε ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, ο Μανώλης Όθωνας.


Προνόμια…

Απίθανα πράγματα! Κάπου… 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή, με την οποία ζητούν από την κυβέρνηση να τηρηθεί η συλλογική σύμβαση που είχαν υπογράψει οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ το… πρόσφατο 1991! Η σύμβαση προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι οι συνταξιούχοι υπάλληλοι της επιχείρησης θα πληρώνουν διά βίου μειωμένα τιμολόγια ρεύματος. Μπορεί το 1991 το προνόμιο αυτό να φαινόταν λογικό (που δεν ήταν…), αλλά το 2022, εν μέσω ενεργειακής κρίσης και τα τιμολόγια στα ύψη. η ειδική μεταχείριση για κάποιους συνιστά τουλάχιστον πρόκληση. Προφανώς, όμως, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενήργησαν με το βλέμμα στραμμένο προς τις εκλογές και την… ψήφο των εργαζομένων στη ΔΕΗ.


Διπλωματία με χάρτες…

Με έναν ειδικό φάκελο ανά χείρας προσέρχεται στις συναντήσεις του με ξένους ηγέτες το τελευταίο διάστημα ο Κυρ. Μητσοτάκης. Τι περιέχει ο φάκελος αυτός; Έναν… τουρκικό χάρτη! Πρόκειται για τον χάρτη εκείνον που έχει φτιάξει η Ά­γκυρα και απεικονίζει τη λεγόμενη «Γαλάζια Πατρίδα». Στις συναντήσεις ο πρωθυπουργός δείχνει τον χάρτη στους ξένους και τους επισημαίνει ότι σε αυτόν περιλαμβάνονται όχι μόνο βραχονησίδες αλλά και κατοικημένα ελληνικά νησιά! Με τον τρό­πο αυτό καταγγέλλει ότι ο Τ. Ερντογάν έχει επεκτατικές βλέψεις εναντίον της χώρας μας και πως σχεδιάζει… απόβαση σε κάποιο από τα παραπάνω νησιά.


Από την Υγεία στη… Βουλή!

Εξ εγκύρου πηγής πληροφορούμαι ότι στο Μέγαρο Μαξίμου τρέφουν μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπο της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μ. Γκάγκα, ενώ είναι ικανοποιημένοι από τη μέχρι τώρα θητεία της. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν θα πρέπει να είναι έκπληξη αν στις εθνικές εκλογές τη δούμε στις λίστες της Νέας Δημοκρατίας. Για την ακρίβεια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Η κ. Γκάγκα ίσως δεν είναι η μόνη από τον χώρο της Υγείας που θα κατέβει στις εκλογές. Ακούγεται έντονα και το όνομα της Ματίνας Παγώνη, που έγινε… σταρ, λόγω κορονοϊού, με τις αλλεπάλληλες τηλεοπτικές εμφανίσεις της.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ