Κοινωνική έκρηξη βλέπει ο Τσίπρας

Κοινωνική έκρηξη βλέπει ο Τσίπρας

-Η χώρα είναι σε τούνελ, μόνη λύση η πολιτική αλλαγή, λένε από την Κουμουνδούρου

Συσσωρευμένη οργή αλλά και αγανάκτηση έναντι της κυβέρνησης διαπιστώνουν ηγεσία και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις επαφές τους με τους πολίτες το τελευταίο διάστημα. Επισημαίνουν ότι προϊόντος του χρόνου το κλίμα επιβαρύνεται σταδιακά, επιτείνονται τα αδιέξοδα και ως εκ τούτου εκτιμούν ότι η κοινωνική έκρηξη πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Στην παρούσα φάση οι διεργασίες είναι υπόκωφες, αλλά «αρκεί μια σπίθα για να ανάψει η φωτιά», υποστηρίζουν από την Κουμουνδούρου.

Οι πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση καθώς και οι αστοχίες, αλλά συνολικά η διαχείριση των σημαντικών ζητημάτων έχουν –λένε– ο­δηγήσει τους πολίτες σε α­πόγνωση. «Ζούμε μέρες του 2012», είπε προ ημερών ο Αλ. Τσίπρας, επιχειρώντας έναν ευθύ παραλληλισμό της κατάστασης που επικρατεί σήμερα με ό,τι συνέβαινε πριν από τις εκλογές του 2015.

«Η χώρα συνολικά έχει μπει σε ένα βαθύ τούνελ και η μόνη λύση είναι η απομάκρυνση της αποτυχημένης κυβέρνησης Μητσοτάκη και η πολιτική αλλαγή», τονίζουν κορυφαία κομματικά στελέχη. «Τούτη την ώρα συντελείται στην ελληνική κοινωνία μια μεταστροφή που δεν μπορούν ακόμη να καταγράψουν οι δημοσκοπήσεις», ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας, για να τονίσει ότι οι διεργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Με την επισήμανση αυτή θέλησε παράλληλα να εξηγήσει (αιτιολογήσει) το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ουδόλως επωφελείται από τη σημαντική (ραγδαία) φθορά που υφίσταται η κυβέρνηση.

Η εκτίμησή του είναι ότι η μεταστροφή αυτή θα αρχίσει να φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις από το προσεχές φθινόπωρο, οπότε και «θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τον κ. Μητσοτάκη». Βλέποντας τον τρόπο με τον οποίο κινούνται στην κυβέρνηση, στην Κουμουνδούρου έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έχουν συνειδητοποιήσει ποια ακριβώς είναι η κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία. Θεωρούν δε ότι τα πράγματα είναι τόσο άσχημα που δεν διορθώνονται «ούτε με λίστες Πέτσα ούτε με καναλάρχες» και ισχυρίζονται ότι «η οργή μπορεί να οδηγήσει σε έκρηξη».

Λάδι στη φωτιά!
Το επόμενο διάστημα ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στην κριτική τους προς την κυβέρνηση, θα επικεντρωθούν στα ζητήματα αυτά που προκαλούν την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών. Ψηλά στην ατζέντα τους θα παραμείνει ως εκ τούτου το θέμα της ακρίβειας (ενέργεια, καύσιμα, είδη πρώτης ανάγκης κ.ά.), καθώς είναι εκείνο που αγγίζει περισσότερο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτό, θα συνεχίσουν να αποδομούν τα μέτρα που εξαγγέλλονται για την ενίσχυση πολιτών και επιχειρήσεων, τονίζοντας ότι είναι στρεβλά και ανεπαρκή, και ταυτόχρονα να εγκαλούν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για προώθηση πολιτικών ευνοϊκών (ευεργετικών) για τα καρτέλ και τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Το τελευταίο διάστημα πάντως θέτουν στο τραπέζι και ζητήματα κακοδιαχείρισης και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση ως προς την ηθική πλευρά των επιλογών της και να την απαξιώσουν στη συνείδηση του ελληνικού λαού.

Όλα αυτά πάντα σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους και με βαρύτατους χαρακτηρισμούς ακόμη και προς το πρόσωπο του ίδιου του πρωθυπουργού. Ρίχνουν με τον τρόπο αυτό λάδι στη φωτιά που καίει στα έγκατα της κοινωνίας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας παρομοίασε την καθημερινότητα που βιώνουν οι πολίτες με γνωστό ριάλιτι επιβίωσης («Survivor»), θέλοντας με τον τρόπο αυτό να υπογραμμίσει τα ανυπέρβλητα εμπόδια που συναντούν στον δρόμο τους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει και θα πυκνώσει τις επισκέψεις του εντός κι εκτός λεκανοπεδίου, ερχόμενος σε άμεση επαφή με τον κόσμο.

Από την Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι το κλίμα έχει σαφώς μεταβληθεί (βελτιωθεί) και πως οι πολίτες ακούν με ενδιαφέρον τις προτάσεις του κόμματος και τις λύσεις που προτείνει για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ