Μάκης Κουρής: Κάτι δεν πάει καλά με τα παιδιά μας…

Μάκης Κουρής: Κάτι δεν πάει καλά με τα παιδιά μας…

-Το κάθε παιδί πρέπει να παλέψει για τη ζωή του
-Κυνήγησε τα όνειρά σου, στο χέρι σου είναι, εσύ θα είσαι ο νικητής

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή του σημερινού θέματος για τα «Θαρραλέα» μας. Όλο και περισσότερα σύννεφα μαζεύονται πάνω από τη νεολαία μας. Από αυτή που θα πάρει τη σκυτάλη… Στον αγώνα της επιβίωσης.

Με πάθος και θέληση προσπαθεί να διακριθεί στη σκυταλοδρομία της ζωής. Και όταν έρθει η ώρα να παραδώσει τη σκυτάλη στην επόμενη γενιά, θα πρέπει να έχει κάνει σημαντικά βήματα μπροστά, που θα προβληματίσουν τις γενιές των χωρών της Ευρώπης. Και όχι μόνο…

Αυτή είναι η ελπίδα μας…

Θα παραδεχθούμε ότι δεν ευνόησε η τύχη (;) αυτήν τη γενιά. Όχι γιατί ο κλήρος έπεσε σε αυτήν. Με την οικονομία να θαλασσοδέρνεται, πολλές οι τρικλοποδιές από τους αντιπάλους μας, της γειτονιάς μας αλλά και πέραν του Ατλαντικού. Καθώς και από την Ανατολή. Αλλά και με την… εισβολή του κορονοϊού, που κάθε μέρα παίρνει ζωές. Συν τη νοοτροπία ότι δεν χρειάζεται αγώνας… Ο δρόμος είναι στρωμένος από τους προηγούμενους σκυταλοδρόμους. Δεν χρειάζεται να «τρέξεις»… Όνειρο απατηλό… Πρέπει να ιδρώσεις τη φανέλα… Αλλιώς θα κοιτάς την πλάτη αυτών που έκοψαν το νήμα… Και μάλιστα σε απευθείας μετάδοση σε όλη την υφήλιο. Δυστυχώς, μέρα με την ημέρα τα εμπόδια αυξάνονται… Και με δυσκολία τα περνάς… Αγώνας. Λίγοι, μετρημένοι στα δάχτυλα, τερματίζουν…

Δεν ήταν όλα άνετα… Όχι τυχαία… Έλειπε η πάλη…

Στην τάξη το μάθημα δεν έχει ενδιαφέρον… Το 83,9% των γονέων / κηδεμόνων συμφώνησε ότι η ψυχολογία των παιδιών επιβαρύνθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το 87,2% παρατήρησε ότι τα παιδιά ήταν πιο νευρικά και ανήσυχα και το 42,2% ανέφερε ότι τα παιδιά εμφάνισαν συναισθηματικές μεταπτώσεις. Στην Αττική, 1 στα 6 παιδιά ζει σε σπίτι όπου δεν εργάζεται κανείς, ενώ 1 στα 5 δεν διατρέφεται καλά. Διαπιστώθηκε ότι το ποσοστό των παιδιών που βρίσκονται κάτω από το κατώφλι κινδύνου έλλειψης της οικονομικής ευημερίας τους από 1 στα 17 παιδιά που ήταν το πρώτο εξάμηνο του 2021 διαμορφώθηκε στο 1 στα 8 παιδιά το δεύτερο εξάμηνο.

Στη δίνη της ανέχειας ζουν τα παιδιά… Χωρίς να φταίνε σε τίποτα…
Όλα τα παραπάνω δείχνουν την τεράστια ζημιά που έχει κάνει ο κορονοϊός, η πανδημία, που έχει κλέψει το χαμόγελο, την ξεγνοιασιά, τη δίψα για ζωή.

Η διέξοδος είναι ο αγώνας, η μάχη να κερδίσεις τον κορονοϊό. Να μην παραδοθείς. Το μπορεί το κάθε παιδί… Με συμπαραστάτη τον πατέρα και τη μάνα του και με τους καθηγητές του δίπλα του.

Το κάθε παιδί πρέπει να παλέψει για τη ζωή του.
Κυνηγήστε τα όνειρά σας…
Στο χέρι σας είναι…
Εσείς θα είστε οι μεγάλοι νικητές της ζωής…

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ