Τριγμοί στη δεξιά πολυκατοικία – Τρία κόμματα απειλούν την πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας

Τριγμοί στη δεξιά πολυκατοικία – Τρία κόμματα απειλούν την πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας

Τριγμούς στη δεξιά πολυκατοικία προκαλεί η κινητικότητα που σημειώνεται το τελευταίο διάστημα, ενώ οι διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στους κάτω ορόφους προκαλούν άγχος και εκνευρισμό στους ενοίκους του ρετιρέ.

Αντίθετα με την εικόνα της… αδιαφορίας που επιμένουν να δείχνουν προς τα έξω, στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν στενά τα δρώμενα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Απολύτως δικαιολογημένα, καθώς οι ενδείξεις είναι άκρως ανησυχητικές εν όψει εκλογών. Τρεις υφιστάμενοι κομματικοί σχηματισμοί, σύμφωνα με τις έρευνες, αθροίζουν ένα ποσοστό της τάξης του 10%, που μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερο αν η Νέα Δημοκρατία συνεχίσει να… χάνει ψηφοφόρους. Εξέλιξη που θα ωθήσει τον Κυρ. Μητσοτάκη ακόμη πιο μακριά από τον πολυπόθητο στόχο της αυτοδυναμίας.

Η Ελληνική Λύση του Κυρ. Βελόπουλου συνεχίζει να έχει μια σταθερή πορεία και κινείται μεταξύ του 4% και 5%, με προοπτική να πάει ακόμη ψηλότερα στις επόμενες εκλογές. Ερωτηματικό παραμένει (θα φανεί τους προσεχείς μήνες) κατά πόσο θα επηρεάσει την ανοδική πορεία της Ελληνικής Λύσης η αναμενόμενη σύμπραξη Θ. Τζήμερου – Φ. Κρανιδιώτη με τον Κ. Μπογδάνο. Ο τελευταίος στα μέσα της εβδομάδας παρουσίασε τη δική του πολιτική κίνηση, υπό τον τίτλο «Εθνική Συμφωνία», και έκανε λόγο για ένα κόμμα «αντάρτικο», αλλά και «αντικομμουνιστικό», «αντιφασιστικό», αλλά και «αστικό». Διευκρίνισε δε ότι… πολιτικά του ινδάλματα είναι η Μ. Θάτσερ και ο Ρ. Ρέιγκαν!

Τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες ο Κ. Μπογδάνος αναμένεται να ανακοινώσει τη συνεργασία με τη «Δημιουργία» των Θ. Τζήμερου και Φ. Κρανιδιώτη, με σκοπό την κοινή κάθοδο στις εκλογές. Αν και είναι πρόωρη κάθε πρόβλεψη, οι δημοσκόποι εκτιμούν ότι το μέτωπο των τριών έχει σοβαρές πιθανότητες να υπερβεί το όριο του 3% και να είναι στη Βουλή μετά τις επόμενες εκλογές. Εκτιμούν, δε, ότι εκτός από τη Νέα Δημοκρατία μπορεί να υφαρπάξει ψηφοφόρους και από την Ελληνική Λύση με το πατριωτικό προφίλ που προβάλλει, ειδικώς ο Κ. Μπογδάνος.

Την ίδια στιγμή, σε τροχιά… εισόδου στη Βουλή έχουν μπει και οι… «Έλληνες για την Πατρίδα», το κόμμα του έγκλειστου στις φυλακές Ηλ. Κασιδιάρη. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις το μετρούν σταθερά στο 2% και χρειάζεται απλά μια μικρή ώθηση από τις εξελίξεις στη χώρα για να βρεθεί στον… αφρό, πάνω από το 3%. Σαφή εικόνα για το πώς διαμορφώνεται ο χάρτης στη δεξιά πολυκατοικία θα υπάρχει αφότου ο Κ. Μπογδάνος ενταχθεί στο μέτωπο Τζήμερου – Κρανιδιώτη και αρχίσουν να τους μετρούν στις έρευνες ως ενιαίο πολιτικό σχηματισμό. Όπως και να έχει πάντως, το βέβαιο είναι ότι όλη αυτή η κινητικότητα δεν πρόκειται να αποβεί προς όφελος της Νέας Δημοκρατίας και του Κυρ. Μητσοτάκη στις επόμενες εκλογές. Κάθε άλλο.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ