Αχίλλειος πτέρνα της κυβέρνησης η ακρίβεια

Αχίλλειος πτέρνα της κυβέρνησης η ακρίβεια

-Ο Μητσοτάκης ούτε θέλει ούτε μπορεί, τονίζει ο Τσίπρας

Τα χειρότερα έρχονται. Η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί. Ως… αγγελιοφόρος του κακού, ο Αλ. Τσίπρας το τελευταίο διάστημα επιχειρεί να πλήξει την αξιοπιστία του πρωθυπουργού και την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, ενώ ταυτόχρονα ρίχνει λάδι στη φωτιά της κοινωνικής αγανάκτησης.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν αχίλλειο πτέρνα της κυβέρνησης την ακρίβεια που σαρώνει τη χώρα και δοκιμάζει τις αντοχές των πολιτών, εξ ου κι έχουν εστιάσει τα πυρά τους στο συγκεκριμένο ζήτημα. Προεξοφλούν μάλιστα ότι η πολιτική φθορά και για τον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη θα είναι μεγάλη, μεγαλύτερη κι από αυτήν που είχε εξαιτίας της διαχείρισης της πανδημίας. Και αυτό διότι το πρόβλημα αγγίζει τις τσέπες των πολιτών και κάνει ακόμη πιο δύσκολη την καθημερινότητά τους.

Με την επιχειρηματολογία που αναπτύσσει η ηγεσία επιχειρεί να ρίξει σκιές στον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το τσουνάμι των ανατιμήσεων όχι μόνο στην ενέργεια αλλά και στα βασικά είδη και τρόφιμα. «Τώρα βιώνουμε την ακρίβεια Μητσοτάκη, δεν έχει έρθει ακόμη η ακρίβεια του πολέμου», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, ενώ η Κουμουνδούρου επιμένει στη λογική ότι το κύμα των ανατιμήσεων ξέσπασε πολύ πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά η κυβέρνηση δεν έσπευσε να λάβει τα αναγκαία μέτρα. Με το σκεπτικό αυτό θέλουν να επισημάνουν την ανικανότητα (αναποτελεσματικότητά) της, αλλά δεν σταματούν στο «δεν μπορεί», προχωράνε ένα βήμα πιο πέρα, στο «δεν θέλει».

Πιο συγκεκριμένα, καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι δεν παίρνει τα επιβεβλημένα μέτρα, ιδίως στον χώρο της ενέργειας, γιατί δεν θέλει να θίξει τα συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στον χώρο. Κατ’ επανάληψη μάλιστα το τελευταίο διάστημα ο κ. Τσίπρας έχει κατηγορήσει ευθέως τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι με την πολιτική που εφαρμόζει «αφήνει ανεξέλεγκτα τα καρτέλ της ενέργειας» και, το… α­κόμη χειρότερο, ότι «εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα».

Προϊόντος του χρόνου ο κ. Τσίπρας κλιμακώνει την πολεμική του κατά της κυβέρνησης και… προαναγγέλλει επερχόμενες συμφορές! Μετά το… επίκειται «κοινωνική έκρηξη», όπως προέβλεψε προ ημερών, τώρα μιλάει και για επισιτιστική κρίση. «Τα χειρότερα είναι μπροστά», υπογραμμίζει και προσθέτει ότι λόγω του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και της αδράνειας (ανικανότητας) της κυβέρνησης η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με ελλείψεις βασικών προϊόντων και αγαθών. «Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από ό,τι φαίνεται, η κυβέρνηση κρύβει την αλήθεια από τον ελληνικό λαό», υποστηρίζουν από την Κουμουνδούρου. «Ο κ. Τσίπρας επιστρέφει σε λογικές του 2012 – 2014 και στην καταστροφολογία», σημειώνουν από το Μέγαρο Μαξίμου και προσθέτουν ότι «το 2022 δεν είναι 2012, ο κόσμος γνωρίζει, έζησε και την κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας θα επιμείνει στη στρατηγική που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα, με συγκεκριμένες κινήσεις και πολιτικές πρωτοβουλίες. Προεξοφλεί δε ότι η φθο­ρά που υφίσταται η κυβέρνηση από τη διαχείριση της ακρίβειας είναι ήδη σημαντική, θα γίνει δε ακόμη μεγαλύτερη στην πορεία. Τονίζει δε ότι όσο κι αν θέλουν να το κρύψουν, οι δημοσκοπήσεις κάποια στιγμή θα υποχρεωθούν να δείξουν την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ