Αναταραχή στα «φέουδα» η υποψηφιότητα του  Ν. Χριστοδουλίδη για την Προεδρία της Κύπρου

Αναταραχή στα «φέουδα» η υποψηφιότητα του Ν. Χριστοδουλίδη για την Προεδρία της Κύπρου

Στην Κύπρο όλοι πιέζουν τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη να ανακοινώσει τώρα τις προθέσεις του για τις προεδρικές εκλογές, καθώς όλοι θεωρούν σχεδόν δεδομένο ότι θα είναι υποψήφιος για την Προεδρία.

Νέα γενιά πολιτικών, με κυβερνητικό έργο με «καθαρό» μητρώο, κάτι που σπανίζει στον πολιτικό κόσμο της Κύπρου, το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του κ. Χριστοδουλίδη προκαλεί αναταραχή στα γνωστά «φέουδα» που λυμαίνονται για δεκαετίες την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο ίδιος δεν πέφτει στην παγίδα να αποκαλύψει τώρα τις προθέσεις του, κάτι που θα βοηθήσει εκείνους που θέλουν να απαλλαγούν από την παρουσία του στην κυβέρνηση, όπου αποτελεί τον κυματοθραύστη όσων θεωρούν… βαρίδι το Κυπριακό και θεωρούν ότι αν αποδεχθούν τους εκβιασμούς του Ταγίπ Ερντογάν θα έρθει η λύση του Κυπριακού. Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι, καθώς το ΑΚΕΛ είναι τραυματισμένο και από τη θέση που προβάλλει για το Κυπριακό, ενώ και ο ΔΗΣΥ κουβαλάει το βάρος των καταγγελιών για διαφθορά, που φτάνουν μέχρι το Προεδρικό Μέγαρο, ενώ και ο γραμματέας του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου δεν έχει το εκτόπισμα για να διεκδικήσει την Προεδρία, καθώς εκτός των μηχανισμών και των ισχυρών φίλων απαιτείται να έχεις απήχηση και στην κοινωνία και στους ψηφοφόρους.

Πάντως στις επόμενες εκλογές το μεγάλο διακύβευμα δεν θα είναι μόνο το Κυπριακό αλλά και η αντιμετώπιση της διαφθοράς. Και τότε, φυσικά, τον πρώτο λόγο δεν θα τον έχουν εκείνοι που τα ονόματά τους και τα κόμματά τους έχουν εμπλακεί τα τελευταία χρόνια με καραμπινάτες περιπτώσεις διαφθοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος.

exofrenikos@hotmail.com

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ