Eφ’ όλης της ύλης τετ α τετ αναμένεται να έχουν σήμερα στο Σότσι της Ρωσίας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, στην πρώτη τους συνάντηση μετά την εκλογή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας τον Ιούλιο του 2019.

Στις 12 ώρα Ελλάδος θα συναντηθούν στο Σότσι της Ρωσίας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν. Περίπου στις 14:00 αναμένονται και κοινές δηλώσεις.

Οι συζητήσεις των δύο ηγετών αναμένεται να κινηθούν γύρω από τις σχέσεις και τη συνεργασία των δύο χωρών στο εμπόριο, την οικονομία και τον πολιτισμό.

Επιπλέον θα συζητήσουν τα ζητήματα των διεθνών και περιφερειακών εξελίξεων, κυρίως στην Ανατολική Μεσόγειο, τις εξελίξεις στη Λιβύη, αλλά και την τροπή της πανδημίας παγκοσμίως.

Μάλιστα, ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Ρώσος πρόεδρος πρόκειται να υιοθετήσουν Κοινό Πρόγραμμα Δράσεων για τα έτη 2022 – 24, το οποίο, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, θα προσδιορίσει τους βασικούς άξονες της διμερούς συνεργασίας για τα επόμενα χρόνια σε συνέχεια και της επιτυχημένης 13ης Συνεδρίασης της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδος – Ρωσίας.

Φωτό αρχείου (Eurokinissi)


Σχολιάστε εδώ