Συνάντηση Μητσοτάκη με τον νέο πρωθυπουργό του Ισραήλ -Τριμερής με Κύπρο

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον νέο πρωθυπουργό του Ισραήλ -Τριμερής με Κύπρο

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Ισραήλ, όπου θα λάβει μέρος στις εργασίες της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ.

Στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Ισραήλ είναι και η πρώτη επαφή με τη νέα πολιτική ηγεσία του Ισραήλ θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Τελ Αβίβ, λίγο πριν την τριμερή Σύνοδο Κορυφής με την συμμετοχή και της Κύπρου. Να σημειώσουμε πως παρόλο που έχουν ακυρωθεί όλες οι εκδηλώσεις εξαιτίας της νέας παραλλαγής του κορονοϊού την “Όμικρον”, η τριμερής συνάντηση θα πραγματοποιηθεί με εντολή του πρωθυπουργού του Ισραήλ Naftali Bennett.

Το πρόγραμμα

Στις 11:15 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Naftali Bennett.

Στις 12:30 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Naftali Bennett και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα κάνουν δηλώσεις προς τον Τύπο. Θα ακολουθήσει η τριμερής συνάντηση κορυφής.

Στις 15:00 ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Isaac Herzog, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Συνάντηση με Πούτιν την Τετάρτη

Ο κ. Μητσοτάκης θα επιστρέψει στην Ελλάδα για λίγες ώρες καθώς το πρωί της Τετάρτης θα αναχωρήσει για το Σότσι όπου θα συναντηθεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Οι δύο ηγέτες έχουν συναντηθεί ξανά το 2016 κατά την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στη χώρα μας, αλλά είναι η πρώτη συνάντηση από την εκλογή Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία.


Σχολιάστε εδώ