Δήμος Πειραιά: Εσμεράλδα στο λιμάνι

Δήμος Πειραιά: Εσμεράλδα στο λιμάνι

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Τετάρτης αναδείχθηκε το θέμα της δημιουργίας μιας πεζογέφυρας που θα λειτουργεί «δίκην Εσμεράλδας» στο λιμάνι του Πειραιά. Η γέφυρα αυτή θα ενώνει την πλατεία Καραϊσκάκη με τον Τινάνειο Κήπο ή την παραλία του Αγίου Σπυρίδωνος.

Την προοπτική της κατασκευής της ανέφερε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, τονίζοντας ότι την ιδέα είχε η εταιρεία που έχει την ευθύνη του Πύργου, ως έναν πρόσθετο τρόπο για να αξιοποιηθεί το λιμάνι και να γίνει πόλος έλξης όχι μόνο για τους ταξιδιώτες που υποχρεωτικά το χρησιμοποιούν αλλά και για όσους επιθυμούν μια αξέχαστη βόλτα σε έναν χώρο με εξαιρετικές παραστάσεις και απεριόριστη θέα.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς για Όλους» Νίκος Μπελαβίλας εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το πόσο δόκιμο είναι να υπάρχει μια σιδερένια πεζογέφυρα ύψους 5 μέτρων που θα… σκεπάζει την παραλία, τη στιγμή που για τον ίδιο λόγο είχε απορριφθεί η προοπτική εγκατάστασης monorail, που είχε προταθεί επί Ανωμερίτη στη διοίκηση του κρατικού τότε ΟΛΠ. Αντίθετα, η Διαμάντω Μανωλάκου από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» είπε ότι αυτό μπορεί να είναι και καλό, όπως ακούγεται, αλλά δεν θα πρέπει να επιβαρυνθεί ο Δήμος τα έξοδα κατασκευής.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ