LIVE: ΑΕΚ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, Τι λένε οι αριθμοί (ΕΡΤ3)

LIVE: ΑΕΚ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, Τι λένε οι αριθμοί (ΕΡΤ3)

Παρακολουθήστε την εξέλιξη του αγώνα ΑΕΚ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ για την Basket League (Livestreaming ΕΡΤ 3 – 20:00).

Aκούστε ΕΔΩ – sport-fm

Aκούστε ΕΔΩ – ΕΡΑΣΠΟΡ

Παρακολουθήστε Livestreaming από την ΕΡΤ 3


Στο ολυμπιακό κλειστό των Άνω Λιοσίων θα πέσει η αυλαία της πρώτης μέρας της 9ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League. Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει εκεί το Σάββατο (4/12, 20:00) τον Προμηθέα, στο remake του ημιτελικού του 2ου Super Cup που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο αλλά και των μικρών τελικών των πλέι οφ της περασμένης σεζόν.

Η ΑΕΚ πριν τη διακοπή του προηγούμενου Σαββατοκύριακου είχε επιβληθεί εκτός έδρας του Λαυρίου Megabolt αλλά στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της, ηττήθηκε από τον Κολοσσό H Hotels. Ο Προμηθέας μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του από τον Ηλία Ζούρο, μετράει τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, δύο για τη Stoiximan Basket League και δύο για το Eurocup.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Στις πέντε σεζόν του Προμηθέα στη Stoiximan Basket League, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν συνολικά 18 φορές αφού οι δρόμοι τους διασταυρώθηκαν στα πλέι οφ τόσο της περιόδου 2018-19 όσο και σε εκείνα της σεζόν 2020-21. Τα αποτελέσματα είναι απολύτως ισορροπημένα.

Η ΑΕΚ έχει το προβάδισμα στα ματς της Αθήνας σημειώνοντας τέσσερις από τις επτά νίκες της, στα πλέι οφ του 2019 και του 2021. Ο Προμηθέας ωστόσο ήταν ο νικητής στο Game 5 των ημιτελικών του 2019, που ήταν το πιο σημαντικό από τα 10 ματς της Αθήνας αφού έκρινε το εισιτήριο για τους τελικούς.

Για διαφορετικούς λόγους ξεχώρισε και ο περσινός, δεύτερος μικρός τελικός. Η ΑΕΚ είχε νικήσει με 113-101 και είχε ισοφαρίσει τη σειρά στο 1-1, με μία μοναδική παράσταση των Ντάριλ Μέικον (42π, 5/6β, 5/5δ, 9/11τρ, 46ran.) και Τζιάν Κλαβέλ (Τζιάν Κλαβέλ 45π, 3/3β, 12/20δ, 6/11τρ). Ήταν το πρώτο παιχνίδι στην ιστορία της Stoiximan Basket League με «40άρα» για έναν παίκτη από κάθε ομάδα.

ΣΥΝΟΛΙΚΑ
ΑΕΚ – Προμηθέας 9-9

ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΗΝ ΑΕΚ
ΑΕΚ – Προμηθέας 7-3

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
2020-21 (2ος μικρός τελικός) ΑΕΚ – Προμηθέας (Τζιάν Κλαβέλ 45 πόντοι για τον Προμηθέα)

ΑΕΚ

* Ο Κίνο Κολόμ είχε 3+ ασίστ και στα οχτώ παιχνίδια της ΑΕΚ στη Stoiximan Basket League.

* Ο Μπράιαν Ανγκόλα είχε 2+ ασίστ και 1+ εύστοχο τρίποντο και στα έξι παιχνίδια στα οποία αγωνίστηκε στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

* Έξι συνεχόμενα παιχνίδια με τουλάχιστον μία τάπα συμπλήρωσε ο Έρικ Γκρίφιν.

+ Εκτελώντας με 55,2%, η ΑΕΚ έχει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα.

– Η ΑΕΚ έχει τον δεύτερο υψηλότερο μέσο όρο λαθών (14,63) στην κατηγορία, έστω και οριακά έναντι άλλων πέντε ομάδων που έχουν από 14 μέχρι 14,57.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

 

* Ο Αμπντούλ Γκάντι είχε 2+ ασίστ και στα επτά παιχνίδια του Προμηθέα και συνολικά στις 11 από τις 12 εμφανίσεις του στη Stoiximan Basket League.

* Ο Τζεράι Γκραντ είχε 2+ εύστοχα δίποντα και στις οχτώ φετινές εμφανίσεις του στο Πρωτάθλημα. Αυτό έγινε στα 33 από τα 35 παιχνίδια του με τον Προμηθέα στην κατηγορία.

* Ο Κέντρικ Ρέι είχε 3+ ασίστ στα επτά από τα οχτώ παιχνίδια του Προμηθέα στη Stoiximan Basket League.

+ Ο Προμηθέας έχει την τρίτη καλύτερη επίθεση (79,4) και τον δεύτερο υψηλότερο μέσο όρο ασίστ (21) στην κατηγορία.

– Η αχαϊκή ομάδα έχει τον τέταρτο μικρότερο μέσο όρο κοψιμάτων της Stoiximan Basket League (2,1).

(Mε πληροφορίες απο τον ΕΣΑΚΕ)


Σχολιάστε εδώ