Δεν παρακάμπτεται η Λωζάννη

Δεν παρακάμπτεται η Λωζάννη

Aντιπροσωπείες διαφόρων συλλόγων της μειονότητας στη Θράκη συνεχίζουν να εμφανίζονται σε διεθνή φόρουμ και να κατασυκοφαντούν τη χώ­ρα μας.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία «Τούρκων Δυτικής Θράκης» (ABTTF) και ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας «Δυτικής Θράκης» (ΣΕΜΔΘ), εκπροσωπώντας την «τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης», συμμετείχαν στη διάσκεψη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) με τίτλο «ODIHR: 30 χρόνια και έτοιμοι για το μέλλον: Δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα και ασφάλεια στον τομέα του ΟΑΣΕ», η οποία πραγματοποιήθηκε το διήμερο 14 – 15 Οκτωβρίου 2021.

Στην κορυφή της ατζέντας τους ήταν η «τουρκική ταυτότητα» και η αναγνώριση από την Ελλάδα του δικαιώματος των συλλόγων να φέρουν στον τίτλο τους τον όρο «τουρκικός» καθώς και των σχετικών αποφάσεων του ΕΔΑΔ.

Οι υποθέσεις εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη και φυσικά το θέμα του ατομικού αυτοπροσδιορισμού δεν αμφισβητείται. Αλλά η παράκαμψη της Λωζάννης και η δημιουργία «τουρκικής εθνικής μειονότητας» με όχημα τους «τουρκοσυλλόγους» δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές σε ένα ευνομούμενο κράτος, που έχει αποδείξει τις τελευταίες δεκαετίες ότι σέβεται τα μειονοτικά δικαιώματα.

Σε κάθε περίπτωση, τα μέλη της μειονότητας δεν έχουν α­νάγκη την προστασία και το νταβατζιλίκι του κ. Ερντογάν, κα­θώς είναι έλληνες και ευρωπαίοι πολίτες.

exofrenikos@hotmail.com

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ