Βρετανία: Ο πατέρας του 6χρονου αγοριού του έκανε βασανιστήρια από βίντεο, «θα του κόψω τον λαιμό»

Βρετανία: Ο πατέρας του 6χρονου αγοριού του έκανε βασανιστήρια από βίντεο, «θα του κόψω τον λαιμό»

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη από την ιστορία του μικρού Άρθουρ Λαμπίνιο Χιους στη Μεγάλη Βρετανία που βρήκε τραγικό θάνατο μετά από τα επίπονα βασανιστήρια στα οποία φέρονται να τον υπέβαλαν η μητριά του και ο πατέρας του. 

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε στο δικαστήριο Coventry Crown Court. Τα ντοκουμέντα που έρχονται στο φως μαρτυρούν τα βασανιστήρια που υπέμεινε το μικρό αγοράκι από τους ίδιους τους γονείς του.

Μετά το βίντεο γροθιά στο στομάχι στο οποίο φαίνεται ο εξάχρονος να κρατάει το κουβερτάκι του και να λέει «Κανείς δε μ΄αγαπέι», μια σοκαριστική φωτογραφία δείχνει τις μελανιές στο κορμάκι του παιδιού δύο μήνες πριν «φύγει» από ζωή. Σύμφωνα με τη Daily Mail, η εν λόγω φωτογραφία είχε τραβηχτεί από την ανήσυχη γιαγιά του Άρθουρ, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να πείσει τους αρμόδιους ότι το αγοράκι κινδύνευε πραγματικά.


Η φωτογραφία που φέρεται να τράβηξε η γιαγιά του εξάχρονου Άρθουρ και αποτυπώνει τη βία που δεχόταν το άτυχο αγοράκι


Η γιαγιά είπε στο δικαστήριο ότι είχε τηλεφωνήσει στις κοινωνικές υπηρεσίες και προσφέρθηκε να τους στείλει τη φωτογραφία, όμως όπως ισχυρίστηκε της απάντησαν ότι δεν ήθελαν να τη δουν. Ωστόσο, οι κοινωνικοί λειτουργοί επισκέφθηκαν το σπίτι της οικογένειας την επόμενη ημέρα, εξέτασαν το παιδί και απέδωσαν τα σημάδια και τις μελανιές σε «παιδικό παιχνίδι».

Μία από τις κοινωνικές λειτουργούς κατέθεσε αργότερα στην δίκη ότι είχε προσέξει μόνο μια «μελανιά που κιτρίνιζε» στη μέση της πλάτης του Άρθουρ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης. Όταν της έδειξαν την επίμαχη φωτογραφία με το σημάδι στον ώμο, δήλωσε σοκαρισμένη και εξέφρασε έκπληξη που δεν είχε συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα των τραυμάτων.

«Άνοιξε του τον λάκκο, θα του κόψω τον λαιμό» – Σοκάρουν τα ντοκουμέντα

Ο πατέρας του Άρθουρ παραδέχτηκε στο δικαστήριο ότι για να τιμωρήσει το παιδί του, του προκαλούσε πόνο χρησιμοποιώντας σημεία πίεσης πάνω στο σώμα του, αντιγράφοντας τεχνικές που είχε μάθει παρακολουθώντας βίντεο για την αστυνομική βία στις ΗΠΑ., σύμφωνα με τη Daily Mail.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ασκούσε πίεση σε αυτά τα σημεία για 10-15 δευτερόλεπτα, προκειμένου να «επαναφέρει» στην τάξη το παιδάκι.

Την ίδια ώρα, αποτροπιασμό προκαλούν ηχητικά ντοκουμέντα μεταξύ του ίδιου και της συντρόφου του, της μητριάς του εξάχρονου: εκείνη του έστελνε ηχητικές καταγραφές με τον μικρούλη να κλαίει γοερά όταν εκείνος έφευγε από το σπίτι, με τον πατέρα να απαντάει με σκληρά λόγια για το παιδί του, όπως «άνοιξέ του τον λάκκο», «θα του κόψω τον λαιμό» και «όταν γυρίσω σπίτι ο μικρός την έβαψε».

Σε άλλα μηνύματα που είχε στείλει έγραφε στη μητριά του αγοριού να «τον πετάξει έξω με τα σκουπίδια» και εξαπέλυε κι άλλες σωματικές απειλές εναντίον του.

Σημειώνεται ότι ο μικρός Άρθουρ είχε μετακομίσει με τον πατέρα του και τη μητριά του μετά τη φυλάκιση της φυσικής του μητέρας, η οποία σκότωσε τον άνδρα με τον οποίο που διατηρούσε σχέση. Κατά τη διαμονή του με τον μπαμπά του δεχόταν ψυχική και σωματική κακοποίηση που ισοδυναμούσε με «βασανισμό παιδιού», σύμφωνα με την κατηγορούσα αρχή.

Μετά τα σκληρά βασανιστήρια που υπέστη, τελικά το αγοράκι κατέληξε μετά από «επαναλαμβανόμενα χτυπήματα του κεφαλιού πάνω σε σκληρή επιφάνεια».

Πηγή: star.gr

Φωτό: Daily Mail


Σχολιάστε εδώ