Καλή αρχή στην Εθνική ομάδα Μπάσκετ (Μεγάλη Βρετανία – ΕΛΛΑΔΑ 20:30)

Καλή αρχή στην Εθνική ομάδα Μπάσκετ (Μεγάλη Βρετανία – ΕΛΛΑΔΑ 20:30)

Από το Νιούκαστλ αρχίζει η προσπάθεια της Εθνικής ομάδας να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 η τελική φάση του οποίου θα φιλοξενηθεί σε τρεις ασιατικές χώρες, τις Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία.

Η «επίσημη αγαπημένη» αντιμετωπίζει σήμερα Πέμπτη (25/11, 20:30) την Μεγάλη Βρετανία στο πλαίσιο του Β’ Ομίλου, στο οποίο μετέχουν ακόμη η αντίπαλος της προσεχούς Κυριακής στην Θεσσαλονίκη Λευκορωσία και η Τουρκία. Από το γκρουπ της Εθνικής προκρίνονται οι 3 πρώτες ομάδες στον δεύτερο προκριματικό γύρο.


Ο Σάββας Καμπερίδης ο προπονητής που θα ανοίξει τον νέο κύκλο της Εθνικής Ανδρών μπάσκετ


Από το Λέστερ ξανά με αντίπαλο την Μεγάλη Βρετανία είχε αρχίσει σαν σήμερα πριν από τέσσερα χρόνια, στις 24 Νοεμβρίου 2017, η προσπάθεια για πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 που έγινε στην Κίνα. Τότε η «επίσημη αγαπημένη» νίκησε στην παράταση με 95-92 με τον Γιάννη Αθηναίου να πετυχαίνει το καθοριστικό τρίποντο 3’’ πριν την λήξη του ματς.

Η Εθνική είχε πετύχει τον στόχο της πρόκρισης στο Παγκόσμιο της Κίνας και το ίδιο θέλει να καταφέρει και το 2023, καθώς είναι σημαντικό να δίνει το «παρών» στις μεγάλες διοργανώσεις,.

Μετά από συνεννόηση της νέας διοίκησης της Ομοσπονδίας με τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, την «επίσημη αγαπημένη» θα ενισχύσουν παίκτες από τους δύο «αιώνιους» (Μιχάλης Λούντζης από τους «ερυθρόλευκους», Βασίλης Καββαδάς από τους «πράσινους» και στο ματς κόντρα στην Λευκορωσία και ο Λεωνίδας Κασελάκης από τον Παναθηναϊκό).

Στην Θεσσαλονίκη θα συναντήσει την υπόλοιπη αποστολή ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, ο οποίος είναι ασθενής με κορωνοϊό, και γι’ αυτό σήμερα την Εθνική θα καθοδηγήσει ο Σάββας Καμπερίδης.

Την αποστολή που ταξίδεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο αποτελούν 14 παίκτες (Δημήτρης Αγραβάνης, Βασίλης Καββαδάς, Δημήτρης Κατσίβελης, Χάρης Γιαννόπουλος, Λίνος Χρυσικόπουλος, Χρήστος Σαλούστρος, Νίκος Γκίκας, Μιχάλης Λούντζης, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Βασίλης Μουράτος, Νίκος Χουγκάζ, Δημήτρης Κακλαμανάκης, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης και Κωστής Γόντικας).

Στο πλευρό της Εθνικής στη νέα της προσπάθεια βρέθηκε από το πρωί ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας  Βαγγέλης Λιόλιος.

Ο Λιόλιος ήταν στη σημερινή (24/11) προπόνηση στο ΟΑΚΑ δηλώνοντας την στήριξή του στη νέα πρόκληση της «επίσημης αγαπημένης».

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εύχονται ολόψυχα καλή επιτυχία στην Εθνική ομάδα, που αρχίζει σήμερα (25/11) από το Νιούκαστλ με αντίπαλο την Μεγάλη Βρετανία την προσπάθεια της να προκριθεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023.

Με πληροφορίες απο τον ΕΣΑΚΕ


Σχολιάστε εδώ